maanantai 25. maaliskuuta 2013

Talven tapahtumia

Kaikkien yhteensattumien summana tämän blogin kirjoittaminen on yleensä se ensimmäinen joka jää tekemättä, kun on kaikkea muutakin hommaa..
Mutta yritän nyt taas skarpata ja edes kirjoittaa koosteet viikottaisista treeneistä. Ensiksi kuitenkin haluan tehdä pienen koosteen talven treenauksista, että missä mennään.

Talven ajan ollan treenailtu toko maanantaisin ja lauantaisin pekoa/tottista ja ilmaisuharjoituksia. Myös muutamat piha-alue etsinnät otettu.
Toko kokeissa käytiin hukka-hallilla 24.2, huonolla menestyksellä. Rontti piippasi koko ajan eikä pystynyt näin ollen keskittymään juuri ollenkaan. Tähän luulen syyksi minun jännitykseni sekä uuden hallin.

Paikallaolo meni heti pieleen, kun Rontti meni taas toisen koiran luokse.
Seuraaminen kytkettynä ok, hieman piippasi mutta seurasi kuitenkin.
Seuraaminen vapaan myös meni hyvin vaikka vire oli vaikka mitä.
Liikkeestä maahan meno 10pist, tähän kaikki hyvä sitten taas loppui.
Luoksetulossa meinasi lähteä muualle, useiden käskyjen jälkeen tuli luokse.
Liikkeestä seisominen, ei pysähtynyt.
Hyppy, hyppäsi mutta ei pysähtynyt.

Turhautuminen oli itsellä erittäin suuri, kun oli joutunut tekemään taas suuren työn paikallaolon suhteen eikä se näköjään auttanut. Tarvittaisiin kipeästi möllejä, jossa minun jännitys tulisi hieman esille eikä se olisi näin ollen Rontille niin ihmeellistä.

Seuraava haaste onkin sitten BH-koe 20.4 Suunnistajanpuiston kentällä. Onneksi tässä ei ole ryhmä paikallaoloa. Luulen, että se on vaan Rontille todella haastava tilanne ja pystyy olemaan paikallaan BH:ssa.
Häiriöpaikoilla oloa ollaan kyllä nyt harjoiteltu urakalla, jotta saataisiin tuo liike onnistumaan. Muissa liikkeissä ei olekaan sitten mitään vaikeaa, seuraaminen menee näköjään todella hyvin vaikka paineen alla. Joka on tosi hyvä asia, sitä ollaan kyllä tahkottu tosi paljon joten se on asia mistä olen iloinen. Yritän nyt myös ennen BH:a harjoitella paljon palkkaamattomuutta koska kokeessa kuitenkin on suhteellisen pitkät seuraamiset.

Voi kun tulisi jo kevät ja lumet sulaisivat. Kyllä taas huomasin kun käytiin tekemässä piha-alue etsintää miten paljon Rontti rakastaa etsiä ihmisiä. Ihmisten löytäminen on sille se paras juttu. Talven aikana ollaan harjoiteltu paljon myös tottiksen ohella ilmaisua. Rontista on siis tulossa rullakoira, koska haukkuminen ei ole sille luontaista. Ollaan harjoiteltu irtorullilla ja se alkaa jo mennä aika mallikkaasti. Vielä on vaan vähän sellaista yli-innokkuutta maalimiehen luona kun Rontti menee hakemaan rullaa, mutta eiköhän se siitä ala kulkea. Nyt on myös hommattu Norskin kiintorulla, jota ollaan pidetty treeneissä kaulassa. Jospa siitä tämän vuoden aikana saataisiin hyvä hakukoira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti