maanantai 8. lokakuuta 2012

7. lokakuuta, Jälki treeniä

Tänään oli ajatuksena saada takaisin jotenkin unohtunutta esineen ilmaisua jäljellä. Rontti siis teki keski kesällä paljon parempaa työtä sen suhteen. Luulen tämän johtuvan vaihtuneesta loppu palkasta joka on nykyään patukka ja ennen namirasia. Olen siis antanut Rontin ruveta riehumaan patukan kanssa kun se sen viimeisenä esineenä löytää enkä ole vaatinut ilmaisemaan sitä periaatteessa millään tavalla. Rontti on ilmaissut esineitä mutta huonolla menestyksellä, ottaa suuhun ja jatkaa matkaa tai ottaa suuhun ja sylkäisee pois jatkaen samalla jäljestystä. Nyt haluan että se pysähtyy ja menee maahan jotta nään selvästi esineen ilmaisun. Enkä halua että se ottaa välttämättä esinettä suuhun (tässä voikin olla isompi ongelma).

Tein siis jäljen pellolle jossa oli paljon suoraa kolme 90asteen kulmaa ja 9 esinettä(keppejä ja esineitä). Tein itse jäljen jotta tietäisin tarkalleen missä esineet sijaitsevat jolloin pystyn samalla kontrolloimaan koiraa. Esineitä löytyi 8/9 eli hyvin. Kolmen ensimmäisen esineen kohdalla käskin koiran heti maahan kun sen nokka osui esineeseen (maahan meno on jäljellä rasittavan hidasta). Seuraavat neljä esinettä Rontti etsi tosi hyvin ja kun otti suuhun niin käskin maahan. Olin tyytyväinen siihen kun se meni jopa hieman yli esineen, mutta palasi takaisin kun esine olikin siinä kohti. Loppua kohden Rontin vauhti myös hidastui kun joutui enemmän keskittymään itse jäljestämiseen.
Kokonaisuus oli hyvä ja yritän nyt tehdä useammin pellolle jälkiä jolloin saan paremmin esineilmaisua harjoiteltua. Jäljestäminen oli muutankin hyvää, pari kulmaa vaati enemmän töitä mutta muut meni kyllä hyvin :) Ehkä siitä Rontista vielä joskus tulee pelastuskoira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti