maanantai 29. lokakuuta 2012

29. lokakuuta Tokoa

Tänään aloitettiin paikallaololla, ensiksi istuen ja sitten makuulta. Istumisessa palkkasin usein, koska se on meille vielä niin uusi juttu. Huomautin jos Rontti alkoi haistella ym.
Paikalla makaaminen meni myös tosi hyvin, nami oli Rontin tassujen välissä. Kävin muutaman kerra palkkaamassa paikallaolon aikana ja huomautin jos alkoi haistella.

Seuraavaksi otettiin kolme koirakkoa samaan aikaan treenaamaan. Rontille halusin ottaa paikallaoloa koska se on ollut niin vaikeaa. Nyt saataisiin siis hyvät häiriöt. Otettiin kolme pätkää vaihdellen paikkaa kentällä. Alku meni tosi hyvin, olin lähellä ja palkkailin useasti. Toisella kertaa joutui välillä huomauttelemaan kun muiden tekeminen meinasi kiinnostaa liikaa. Yhden vapautuksen jälkeen Rontti meinasi lähteä toisen koiran luokse kun se oli leikkimässä, mutta sai karjaistua sille ja samalla heitettyä avainnipulla persuuksille niin johan tuli hämmennystä Rontinkin ajatus maailmaan, sen jälkeen ei ollut kyllä lähdössäkään muiden luokse. Viimeinen paikallaolo menikin tosi hyvin.
Katjan vinkistä pitää kokeilla nyt laittaa makupala Rontin rinnan alle, katsotaan mitä se siitä tuumaa. Olisiko vähän enemmän hereillä?! Ja pitää alkaa ruveta harjoittelemaan piiloon menemistä, jospa sekin auttaisi tuossa paikallapysymisessä.

Sitten liikkeiden ketjuttamista ja kehäpalkkaa harjoiteltiin. Kolme liikettä joiden välissä palkkasin niin kuin kokeessa kehuen ja taputellen koiraa. Seuraaminen meni hyvin, ei suurempaa siinä. Liikkeestä seisominen meni muuten hyvin, mutta ennakoi perusasennon, luoksetulo hyvä. Rontin viretila nousee hieman, koska ei saa palkkaa. Treeneissä siitä on enemmän haittaa kuin kokeissa. On nimittäin käynyt pariin otteeseen niin että Rontti on parantanut suoritusta kokeessa, ehkä juuri tästä syystä. Mutta kokeessa minä jännitän joka taas muuttaa tilanteen erilaiseksi. Katsotaan jatkossa pitäiskö tähän keksiä joku toinen juttu.
Otettiin sitten hieman seisomista, josta palkkailin enkä ottanut ollenkaan perusasentoa koska se tarjoaa sitä niin herkästi.
Lopuksi vielä muutama nouto. Rontti oli siis virittyneessä tilassa jonka seurauksena tuuppasi kapulaa, jota ei ole ennen tehnyt.. treenattava siis ja loppu asennon kanssa meinaa olla hankaluuksia kun Rontti ei osaa ennakoida kapulaa tuodessaan oikeaa etäisyyttä eteentulossa. Pitää siis tätä treenata namin kanssa. Treenattava näitä siis erikseen vielä paljon.  Mutta mukavat treenit ja parempi mieli kun näkee että tuo paikallaolon treenaaminenkin alkaa tuottaa tulosta, mutta vielä on paljon treenattavaa siinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti