keskiviikko 15. helmikuuta 2012

14. helmikuuta toko treenit

Päästiin taas pitkästä aikaa treenaamaan, kun omat työvuorot sattui antamaan periksi ja Ronttikin oli parantunut kuumeesta. Tänään aiheena oli nouto ja vapaaehtoinen liike. Aluksi kuitenkin paikallaolo ja noudon lisäksi teimme seuraamista/perusasentoja ja hyppyä.

Paikallaolot ovat kehittyneet niin ettei Rontti ole enää niin levoton. Olen pitänyt namilautasta nyt joka kerta vähän matkan päässä koirasta ja se on kyllä rauhoittanut koiraa kummasti kun sillä on joku "tehtävä". Tässä treenissä Rontti ei mennyt maahan ensimmäisellä käskyllä, joten pitänee harjoitella tätä perus asiaakin välillä. Muuten olin tyytyväinen, kontakti pysyi hyvin eikä lonkkalepoa tullut.

Noudossa minulla oli murheena miten saan Rontin istumaan kapula suussa?? Rontti siis kyllä kuljettaa, nostaa ja pitää kapulaa suussaan kun se istuu, mutta liikkeestä istuminen kapula suussa on jotenkin niin vaikeaa. Aina kun yritän saada käskyllä tai makupalalla sen pepun maahan Rontti pudottaa kapulan suusta.. huoh.. Kyselin siis treeni tovereilta olisiko heillä vinkkejä tähän ongelmaan. Kokeiltiin samoja asioita mitä olen itsekin yrittänyt ja myös seuraamisen yhteydessä kapulan kuljettamista ja perusasetoa, mutta sekään ei auttanut. Noh, harjoiteltiin kuitenkin onnistuneesti istuallaan kapulan pitämistä ja sen ottamista maasta sekä kuljettamista.. Jos jollakin ois vinkkejä tän asian suhteen otan niitä mielellään vastaan :)

Sitten otimme seuraamista ja perusasentoa. Aina kun Rontti oli suorassa perusasennossa treenikamut naksautti naksulla ja minä palkkasin Rontin. Tällaista otettiin jonkun verran, jos asento oli väärä ei palkattu mutta jos korjasi uudella käskyllä asennon niin kehuttiin.
Lopuksi vielä hyppyä namialustalla ja lelulla. Rontti alkaa nyt pikku hiljaa ymmärtää tämän hypyn, pitää vaan itse muistaa aina merkata se koiralle ennen hyppyä - "missä hyppy"

Mukavat treenit taas pitkästä aikaa, huomasi että koirakin tarvitse sitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti