torstai 22. maaliskuuta 2012

19. maaliskuuta. Tottista

Oon tässä kovasti lukenu Susanna ja Juha Korrin: Tavoitteena Huippukoira, koiran tottelevaisuuskoulutus -kirjaa ja viimeisimmässä Palveluskoiralehdessäkin oli noudosta joka herätti minut miettimään Rontin noutamista ja siihen opettamista. Rupesin pohtimaan ettei nouto ole Rontille ollenkaan mukavaa, joten päätin testata Korrien vauhtinoutoa. Ajattelin luettuani myös alkaa tahkoa enemmän esineiden/lelun tuomista. Rontti nimittäin mielummin lähtee lelun kanssa juoksemaan kuin tuo sen minulle, joka suunnattomasti minua ärsyttää ja viimeistään tässä tilanteessa menetän hermot kun Rontti juoksee vaan karkuun eikä ota kuuleviin korviinsa käskyjä.

Mutta vauhtinoutoa eli tarkoituksena oli koira perusasennossa heittää kapula mahdollisimman pitkälle ja käydä vielä viemässä sitä kauemman jotta matkasta tulisi pitkä. Koiralle käsky ja kun koira ottaa kapulan suuhun ja kääntyy ohjaaja näyttää lelua jolloin luonnollisesti koiran vauhti kiihtyy. Kun koira on n. 5m päässä käsky irti jonka jälkeen lelun heitto nenän osoittamaan suuntaan.
Tämä oli rontista tosi mukavaa ja onnistuikin yllättävän hyvin. Vauhtia tuli kinttuihin ja motivaatio kasvoi huimasti noutokapulaa kohtaan. Tätä siis otetaan toistekin :)

Toinen kierros vedettiin pelkkää leikkiä ja lelun tuomisharjoitusta. Koira liinaan ja patukka kehiin. Leikkiä ja välillä kontaktia, jonka jälkeen taas leikkiä ja lelu koiralle. Lähti välillä huitelemaan mutta liinalla sain heti topattua. Yritin muistaa nyt käyttää aina sanaa "tuo" kun Rontti oli tulemassa lelun kanssa minun luokse. Jospa näin saataisiin viimeistään käskyllä tuo lelun kanssa pörrääminen loppumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti