torstai 1. maaliskuuta 2012

1. maaliskuuta nouto kapulaa...

Tänään sitten päätin treenailla kotosalla Rontin kanssa sitä kapulan kanssa istumista. Aloitettiin rauhallisesti eli istualtaan, kapula suuhun (minä laiton sen suuhun asti kun Rontti ei olevinaan voi sitä enää ottaa, vissiin se ei tykkää siitä? :D no mut kaikesta ei voi tykätä), heiluttelin käsiä kapulan ympärillä ja pidin kapulasta kiinni n. 10sek ennen irti päästämis käskyä ja sit nami palkka. Näitä tehtiin useita kertoja.
Seuraavaksi kokeiltiin samaa seisomisen yhteydessä. Otin koiran sivulle jossa laitoin kapulan suuhun, menin itse Rontin eteen ja "tule" käskyllä liikkeelle minua kohti, sitten kun Rontti pysähtyi puklasi kapulan ulos. Näin kävi muutamia kertoja mutta sitten sain hetken aikaa Rontin pitämään kapulaa suussaan josta sain palkattua. Seuraavaksi liikutin omia käsiä kapulan ympärillä kun Rontti seisoi se suussa. Josta taas palkka.

Näinpä päätin etten rupea opettamaan koiraa "paineistuksella" istumaan kapula suussa kun sille on niin vaikeeta tuo kapulan pitäminen ylipäätänsä. Joten laitoin koiran seisomaan kapula suussa jonka jälkeen pidin toisella kädellä hellästi kuonosta ja toisella painoin pyllyä maahan ja HEI Rontti istui!!! Wuhuu... Tämä toistui 3 kertaa! Ollaan edistytty edes hiukan tässä asiassa. Kun Rontti meni istumaan vapautin ja palkkasin namilla ja kehuin ihan hirrrvvveeen paljon.. Kokeillaan lähi päivänä uudestaan, jospa se tästä lähtis ja saatais tämä ongelma pois :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti