tiistai 13. marraskuuta 2012

12. marraskuuta Tokoilua

Tänään olikin sellaiset hyvän mielen treenit vaikkei kaikki menneetkään putkeen..

Aluksi otettiin paikalla olo treenit Liilan kanssa. Tarkoituksen oli aloittaa harjoitella piiloon menemistä. Tämä menikin tosi hyvin. Kävin palkkailemassa kolme kertaa 3min aikana. Rontti pysyi tosi keskittyneenä koko ajan. Kerran taisi Liilaa vilkaista mutta ei sen enempää. Makupala oli vielä mahan alla, pitänee ruveta harjoittelemaan lyhyitä pätkiä ilman makupalaa.
Ylipäätään ollaan haluttu tehdä sellaisia treenejä Rontille missä ei tulisi epäonnistumisia tai jos se lähtee niin saa kovan tukka pöllyn, mielellään vielä joltakin muulta kuin minulta. Luultavasti tämä tepsisi parhaiten kokeitakin ajatellen. Jolloin Rontille saisi sellaisen mieli kuvan, että tuomarikin voi tulla sanomaan kovat sanat jos lähtee livohkaan.

Seuraavaksi halusin ottaa nouton palautuksia, koska Rontti tulee liian lähelle. Tämä kuitenkin kääntyi luoksetulon loppuun koska siinäkin se tulee liian lähelle. Kokeiltiin ensiksi namilla saada Rontti jarruttamaan aikaisemmin, ei toiminut. Sitten otettiin jalka käyttöön, joten pukkasin sitä hieman kun tuli liian lähelle. Tämä toimi heti pari  kerran jälkeen. Kokeiltiin myös niin että hieman heilautin yläkroppaa koiraan päin juuri ennen kuin se olisi törmännyt, tämä oli myös hyvä. Joten tehdään tätä siis kuurina ennen kuin otetaan se noutokapula peliin.

Sitten kaket. Ne ei ollutkaan niin hallinnassa kuin kotona, tämähän on ennenkin kuultu mutta nyt se oli tosi. Rontti ei kestänyt istualtaan kuin muutaman sekunnin eli ennakoi lähes joka kerta, joten istumista pitää alkaa vahvistaa jottei ennakoisi. Eikä meinannut sitten istua ensimmäisellä käskyllä. Näitä siis pitää harjoitella.

Hyppyä sitten, ei se tämäkään ihan putkeen mennyt. Ensimmäisellä kerralla hirveästi askelia. Seuraava kerta ok, kun vahvisti seiso -käskyä. Kolmas jo aika hyvä kun taas vahvisti käskyä. Näitäkin siis tehdään näköjään rutkasti lisää..

Minulla on ollut tässä mietintä myssyn alla, mennäänkö vielä alo -luokan kokeisiin vai joko vaihdetaan luokkaa. Meillä on kuitenkin se 1-tulos alokkaasta. hmm.. Siinä pohtiminen. Aluksi siis oli ajatuksena hakea se TK1, mutta mutta ehkä se ei kuitenkaan ole tarpeen kun voi sen TK2 sitten hommata. Kuitenkin oon aatellu et voisin vielä yhdet alo-kokeet käydä, mutta mitäs jos siinä meneekin vaikka paikallaolo jonkun muun koiran takia mönkään!!! Apuva, pitää miettiä tarkkaan miten tekee.. joka tapauksessa en ehdi tämän vuoden puolella enää kokeisiin, niin voin pohdiskella asiaa ja treenaille jo kaket ja noudon kuntoon niin sitten voikin jo mennä sinne avoimeen.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti