perjantai 10. elokuuta 2012

9. elokuuta. Esineruutua

Käytiin pikku porukalla tekemässä kaatopaikan taakse esineruutua. Huomasi kyllä taas miten vähän ollaan otettu koko esineruutua, huomat kaksi kertaa tänä kesänä! Pitäisi ihan terästäytyä ennen kun tulee talvi ettei olla ensi vuonna ihan pulassa! Tehtiin kolme eri siivua joihin laitettiin eri kohtiin esineet, eteen, taake ja keskelle.

Ensimmäinen meni hyvin. Tässä esine oli keskellä kannon nokassa. Aluksi Rontilla oli ihan selvästi ideana löytää ukko. No vähän ajan päästä hoksasi että nenään tulee jokin muu kuin ihmisen haju ja löysi esineen.

Toinen olikin sitten huomattavasti vaikeampi. Löydettävänä oli pieni nahkainen lompakko. Edellis kerralla kun otimme esineruutua Rontti ei meinannut tätä löytää ja nyt kävi sama juttu. Jouduin tekemään monta uutta lähetysta ja kutsumaan koiran takaisin. Kohta olin itsekin jo esineen näkö etäisyydellä ja lähetin koira siitä. Eikä mitään reaktiota vaikka melkein talloi sen. Tämä oli siis aivan liian vaikea Rontille, ei vissiin olla niin paljon hajua Rontin nenään et olisi tajunnut sen.

Viimeinen esine oli ruudun etualalla. Rontti merkkasi esineen heti, mutta ei meinannut suostua tuomaan sitä. Esineenä oli nimittäin itikkaverkkoa jostakin hatusta. Ilmeisesti ei tuntunut kovin mukavalle suussa se verkko. Mutta hyvä kun edes löysi sen noinkin helposti.

Lopputuloksena täytyy sanoa että tämä vaatii vielä paljon treeniä! Mutta on Rontin nenä työskentely parantunut haun harjoittelun myötä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti