keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

10. huhtikuuta. Toko treenit

Tänään otettiin luoksepäästävyys, paikallaolo, seuraamista/ käännöksiä, hyppy ja luoksetulo. Sekä lopuksi otettiin kontakti/ häiriötreeniä pentukurssin tapaan. :)

Luoksepäästävyys meni Rontille tyypilliseen tapaan eli istuen rauhassa kunnes tullaan luokse, jolloin rontti antaa tassua. Ei kai tämmöisestä hirvesti rokoteta kokeessa :D
Paikalla olo meni muuten oikein nappiin, mutta lopuksi kun otin koiran sivulle se säntäsi maassa olevaan nakkiin eikä tullut sivulle. Noh koira uudestaan maahan ja uusi käsky joka toimi. Nyt en kyllä enää laita ainakaan irto nakki Rontin eteen sillä se on useamman kerran varastanut, pitää miettiä jokin uusi palkkaus keino. Mutta paikallaoloon voin olla tyytyväinen, Rontti pysyy siinä paljon rauhallisempana kuin esim puoli vuotta sitten.

Sitten halusin kuulla ohjaajien komentteja meidän käännöksistä. Täyskäännöksethän ne meidän ongelmat ovat. Muut menivät kuulma hyvin.
Kotiläksyksi saatiin sivulle tuloja, niin että kulma vaihtelee jolla saataisiin peräpään käyttöä harjoiteltua. Kokeiltiin myös minun vauhdin hidastamista sillä Rontin työskentely näyttää kuulma siltä että sen käännös jää kesken. Joten tein itse hitaamman käännöksen ja välillä Rontti pääsi paremmin kääntymään, näitäkin siis harjoitellaan kotona.

Seuraava murhe minulla oli kun viime viikon mölleissä Rontti tuli luoksetulossa suoraan sivulle eikä eteen niinkuin on opetettu. Kokeiltiin lyhyeltä matkalta ja siinäkin rontti meinasi heti tulla sivulle. Käsiavulla eteentuleminen meni hyvin, mutta ilman sitä ei. Näyttää että Rontti ois unohtanut, mitä pitää tehdä mutta taitaa olla jotain muuta.. Harjoiteltiin myös liikkeestä edessä olemista eli minä namilla ohjaa koiraa koko ajan liikkumaan oikeaan paikkaan. Itse siis peruutan ja palkkaan samalla koiraa oikesta paikasta sekä liikkeessä sekä kun ollaan pysähdytty ja Rontti istuu oikeassa paikassa. Näitä siis treenaillaan kotona.

Viimeisenä liikkeenä halusin harjoitella hyppyä ja nimenomaan pysähtymistä hypyn taakse kun rontti siinä tahtoo liikkua. Kokeiltiin sekä hypyn yhteydessä että ilman pysähtymistä. Rontti tahtoi ottaa askelia kun minä liikuin lähemmäksi sitä tai ennakoi perusasennon. Nyt pitäisi harjoitella pelkkää seisomista kun itse liikun ympärillä ja pitäisi muista palkata ja vapauttaa koira aina taakse päin ei eteen!

Lopuksi vielä pentukurssi asiaa, joka oli oikein hyvä ja vaihteleva harjoitus kaikille. Rontilla välillä putosi kontakti mutta muuten meni oikein hyvin. Seuraaminen onnistui pujotellessa ja kun käveltiin vastakkain toisen koiras kanssa. Hyvä Rontti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti