torstai 26. huhtikuuta 2012

25. huhtikuuta Peko tottistreenit

Tänään lähettiin vähän vauhilla treenaamaan. Itse olin töissä sen verran pitkään et kävin vaan kotoa hakemassa koiran ja kentälle. Sen kyllä huomasi, ei ollu Rontti kyllä parhaimmassa vireessä mut tulipahan jotain tehtyä ja jopa ihan onnistuneesti.

Otettiin seuraamispätkiä ja käännöksiä. Kun käännös meni hyvin palkkasin pallolla. Huomasin jossain vaiheessa ettei noi kaks tennispalloa enää ollutkaa niin kivoja kun ennen. Johtuu varmasti siitä et oon nyt vähän aikaan palkannu pelkillä niillä. Pitää ens kerralla ottaa patukat taas käyttöön, katsotaan mitenkä se irroittaminen niillä sitten onnistuu.
Mutta seuraamisen jälkeen kokeiltiin seisomista, joka meinas kyllä mennä ihan plörinäks.. Todella paljon askelia ja muuta sähellystä. Lopetinkin tämän harjoittelun heti kun tuli hyvä seisominen josta koira sai palkan.
Sitten otettiin luoksetuloa eli lyhyeltä matkalta eteen tulemista. Muutaman avun annoin jonka jälkeen meni todella hyvin. Huomaa että on auttanut se ettei käske edestä perusasentoon, näin Rontti on jättänyt ennakoinnin. Ennen autoon menoa vielä vauhtiluokse tulo ja leikkien pois.

Toisella pätkällä seuraamista, johon en ollut itse ihan tyytyväinen. Ei ollut kontakti todellakaan sellainen mitä se voisi olla, mut muuten kyllä seuraaminen ok. Luulen että johtui palkkauksesta(siis palloista) tai siitä kun en todellakaan ehtinyt koiraa kunnollisella lenkillä käyttää. Noh, mutta käännökset olivat ihan ok. vas, oik ja täyskäännös. Kyllä se siitä vielä lähtee kunhan harjoitellaan paljon..
Lopuksi otettiin noutoa, joka meni taas todella hyvin. Ai että minä oon ylpeä että tämä on ruvennut skulaamaan :) Se tuntui jossain vaiheessa niin hankalalta. Vielä kun saisi Rontin pysymään istumassa kun otan siltä kapulan. Nytkin annoin vasta palkan silloin kun pylly pysyi maassa kapulan irroittamisen jälkeen. Nyt vaan peukut pystyyn ettei Rontti keksi ruveta "tappamaan" kapulaa, siitä tulisi taas yksi ongelma lisää. Tähän asti se on tuonut kapulan todella nätisti. Voisi tietysti välttyä tältä jos laittaa kapulan minun ja Rontin väliin jolloin se ei joudu kaartamaan kapulalle. Mutta tätä kai on nyt turha murehtia :)

Ihan mukavat treenit, seuraavalla kerralla pitää vaan ottaa kentälle toiset lelut kun pallot!
:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti