keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

17. huhtikuuta Tokoilua

Tänään tokossa aiheena oli häiriö paikallaolo ja tokoleikki. Kun aikaa oli vielä runsaasti lopuksi otettiin vielä hyppyä, luoksetulo sekä seuraamista/ täyskäännöksiä.

Paikallaolo treeni tehtiin ensiksi niin että joka toinen koira oli istuallaan ja joka toinen oli maassa. Puolessa välissä paikallaoloa istuvat koirat käytiin hakemassa pois tai kutsuttiin luokse vuorotellen. Rontille oli ainakin liian suuri häiriö se kun vieressä oleva koira kutsuttiin pois, silloin Rontti itsekin nousi ylös mutta kävin laittamassa sen takaisin maahan. Haetut koirat eivät olleet Rontille häiriöksi.
Istuminen onnistui Rontilta yllättävän hyvin vaikka sitä ei olla varsinaisesti harjoiteltu. Lopussa koira meni maahan kun aika kävi pitkäksi mutta muuten meni hyvin loppuun saakka. Kun oli meidän vuoro lähteä rivistä se onnistui hyvin seuraamisen kautta ja palkkasin sitten vasta koiran kauempana ettei häirittäisi muita.
Lopuksi otettiin vielä normaali paikallaolo paitsi se tehtiin evl:n käskytyksellä eli jokainen koira käskettiin yksitellen maahan ja lopuksi perusasentoon. Olin ylpeä Rontista kun se ei ennakoinut eikä mennyt muiden käskyllä maahan tai noussut perusasentoon. Lopuksi Rontti sai herkku palkan häkissä, olen ajatellut alkaa antaa sille paikallaolo jälkeen huippu herkun, jotta se jaksaisi keskittyä paremmin paikallaoloon kun joutuu odottamaan sitä herkkua. Samaa taktiikkaa on käyttänyt muutkin ja huomasin sen vaikuttaneen erääseen dobermanni urokseen huimasti. Kiitti vaan vinkistä Katja ja Karu :)

Seuraavaksi oli tokoleikki/ rata. Tehtävänä oli pujotella sankkojen ympäri joissa oli kaikkien herkkuja sisällä, koira sai olla käskyn alla (seuraa) tai kontaktissa. Sitten tehtiin kaket pöydän päällä. Kierrettiin retkijakkara. Haettiin lelu ja lopuksi oli hyppy ja sit palkka.
Rontille oli kaikista haastavaa lelut kentällä. Koko porukka oli laittanut koiriensa lempilelut/ leluja keskelle kenttää jonne koira piti yhdessä osiassa lähettää. Ensimmäiseksi Rontti siis säntäsi hakemaan yhden lelun.. huoh.. No lopulta kun sain sen pysymään lähelläni aloitettiin sankkojen pujottelu seuraamisessa, muuten tästä ei ois tullu mitään kun ne lelut oli siinä vieressä niin houkuttimena.. Se meni kuitenkin hyvin, piti vaan kehua kosvasti koiraa että se jaksoi keskittyä oleelliseen. Seuraavaksi oli kaket, jotka meni hienosti. Pöytäkään ei ollut yhtään pelottava, jota olisin kyllä odottanut. Kiertäminen meni hyvin avustettuna. Sitten sai hakea sen lelun, voi sitä riisenin riemua kun sai juosta lelu kasaan ja hakea tietysti sieltä ensiksi se oma pallo. Noh tämä ei tietysti riittänyt vaan kaikki pallot taisin saada taskuun ennen kuin päästiin jatkamaan hypylle :D Hyppy meni hyvin, paitsi minun virheen takia vasta toisella käskyllä. Kun en muistanut merkata sitä ensiksi Rontille. Sitten pallo palkka.. Jee! Rontti kyllä nautti tästä suunnattomasti.

Otettiin sitten vielä samoja mitä viimeksi harjoiteltiin ja nyt näki oliko kotona olleesta treenistä hyötyä. Ensiksi seuraamista ja täyskäännöksiä, itse piti siis muistaa kääntyä hitaasti että Rontti pysyy mukana. Ensimmäinen käännös meni vanhaan tapaan mutta seuraavat meni jo paljon paljon paremmin! Ruvettiin sitten taas keskustelemaan että miksi käännyn vasemman kautta, no pk- puolta ajatellen. Kokeilin kääntyä oikean kautta ja hitto se oli aivan täydellistä, todella hyvä käännös, kontakti pysyi koko ajan eikä liikkeessä ollut väljyyttä.. juuh.. tästä syntyykin sitten pulma, pitäisikö meidän sittenkin kääntyä tokossa oikean kautta? Pelottaa vaan se ettei vasemman kautta käännökset enää onnistu, mutta jos niitä tekee molempia niin ei kai ne siitä minnekään häviä.
Eteen tulemista muistuttelin Rontille muutaman kerran ennen luoksetuloa. Luoksetulo oli nopea ja hyvä, Rontti tuli suoraan eteen josta palkkasin sen. Nyt pitää vaan ite muistaa ettei käske luoksetulon jälkeen koiraa sivulle ettei se rupea ennakoimaan sitä, palkkaus siis heti kun koira on tullut eteen.
Lopuksi hyppy. Aluksi kuiva harjoittelimme seisomista ja sitten hypylle. Käskytyksellä mentiin. Ensiksi merkkautin Rontille hypyn, jonka jälkeen käsky ja "seis". Rontti pysähtyi hyvin, muutamia askelia otti kun menin luokse mutta muuten hyvä. Viimeiseksi vielä yksi hyppy ja pysäytyksestä palkka. Sitten leikkiä ja häkille jossa loppu palkka.

Ollaan paljon oltu Rontin kanssa kahden pallon peliä, kun irroittamisessa on ollut ongelmaa. Nyt huomasin treeneissä miten siitä on ollut apua, Rontti tulee pallon kanssa minun luokse ja tiputtaa käskystä pallon tai minä otan sen suusta pois. Tämä on kyllä helpotus sittä ennen sai pelätä lähteekö Rontti juoksemaan lelun kanssa p*ska rinkiä ympäri hallia tai pihaa..

Mutta todella mukavat treenit, josta jäi paljon mietittävää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti