maanantai 23. huhtikuuta 2012

22. huhtikuuta omaa treenailua

Treenailtiin Rontin kanssa pitkästä aikaa noutoa, joka olikin loppujen lopuksi positiivinen yllätys! :) Hyvä joskus näinkin päin. Samalla tehtiin myös satunnaisia seuraamis pätkiä sekä täyskäännöksiä. Myös joitakin seisomisia.

Kokeiltiin siis noutoa, ajattelin että pistän Rontin nyt pitkästä aikaa suoraan tuomaan kapulan minulle enkä hinkkaa Rontin inhoamaa pitämistä. Ensimmäisillä kerroilla laitoin kapulan minun ja Rontin väliin ja käskyllä "tuo" Rontti otti kapulan ja minä ohjasin se eteen istumaan. Ja se onnistui! Kyllä olin iloinen, ollaan sitä kapulan kanssa istumista harjoiteltu niin vähän vaikka se on ollut Rontin mielestä todella vaikeaa mutta se onnistui. Ainoa huono asia tässä oli se, että irti käskyn jälkeen Rontti nosti heti pyllynsä. Noh vaadin sen tulemaan uudestaan eteen ja laitoin kapulan suuhun ja otettiin irroittaminen uudestaan. Sitten se onnistuikin, jonka jälkeen palkkasin.
Otettiin sitten myös liikkeenä kun tuo näytti menevän hyvin. Tämäkin onnistui samalla tapaa, ohjasin koiran eteen kapulan kanssa, kun irroituksen jälkeen vielä istui palkkasin. En ottanut edestä enää sivulle sillä Rontti meinaa sitä muutenkin niin herkästi tarjota.

Välillä seurailtiin ja tehtiin täyskäännöksiä molempiin suuntiin. Ei näytännyt Ronttia haittaavan kumpaan suuntaan minä käännyn, joten taidan nyt päätyä siihen että Tokossa käännytään oikean kautta ja pk-puolella vasemman niin kuin siellä kuuluukin. Harjoitellaan siis jatkuvasti molempia, sillä voi olla että toko kisoissa minä unohdan kääntyä oikealta kun aina ollaan vasemman kautta menty. Eipä onneksi haittaa kun se molemmat osaa :)

Myös seisomis harjoituksia. Käskyn jälkeen pyörin koiran ympärillä ja kun menen viereen palkkaan. Mukavasti alkoivat nämäkin onnistua, sitten kun vielä hyppyyn saa yhdistettyä niin hyvä tulee :)

Lopuksi otettiin vielä noutoa. Kaikki meni muuten nappiin, mutta Rontti meinasi väkisin tarjota suoraan sivulle tuloa kapulan kanssa. Ei siis passaa ottaa samassa treenissä perusasentoja tai seuraamista hirvesti tai ottaa ensiksi noutoa jonka jälkeen seuraamista. Noh sain kuitenkin ohjattua rontin eteen muutaman yrityksen jälkeen. Mutta näin sitä oppii itekin miten kannattaa treenata tuota koirulia :) Mutta suunnattoman ylpeä olin Rontista et miten paljon tämä nouto on mennyt eteen päin näin kerta heitolla. Nyt pitää vaan itse pitää huoli ettei pilaa sitä jollain tyhmällä virheellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti