torstai 19. huhtikuuta 2012

18. huhtikuuta. Tottista Peko porukalla

Kevät ei ole vielä tullutkaan joten nyt treenailtiin ihanassa loska säässä. Kenttä oli todellakin niin ällöttävä ainakin koirien mielestä, mutta eipä säätä voi valita ja töitä täytyy tehdä vaikka kuralammikossa :P

Treenailtiin Rontin kanssa perusseuraamista kun tosiaan toi maassa oleva loska ei ollutkaan niin kiva juttu Rontista. Seuraaminen meni hyvin kävellessä ja juoksussa, muutamia kontaktin putoamisia lukuunottamatta mutta menköön se nyt kelin piikkiin. Täyskäännökset menivät kanssa suhteellisen hyvin kun itse muistin tehdä niistä hitaita. Palkkasin heti hyvästä käännöksestä heittäen pallon vasemmalle.
Sitten otettiin seisomista. Koira liikkui vapaasti minun sivulla josta käsky "seis". Liikuin koiran ympärillä ja palkkasin ollessani koiran vieressä, jonka jälkeen vapautin. Näitä useampi kerta ja lopuksi hyvästä pysähdyksestä pallo palkaksi.
Lopuksi vielä kahden pallon peliä, jossa tuli samalla irroittamisharjoitusta.

Seuraavalla kierroksella otin taas seuraamista, josta menimme henkilöryhmään. Ensimmäinen palkkaus namilla ennen henkilöryhmää kun oli hyvässä kontaktissa, seuraava yhden henkilön vieressä perusasennosta ja hyvästä kontaktista. Kiersimme henkilöiden ympäri kahdeksikon jonka jälkeen henkilöryhmän ulkopuolelle ja palkka. Lopuksi henkilöryhmän keskelle josta lelupalkka. Hienosti piti kontaktin koko ajan vaikka ryhmässä oli myös aivan uusia ihmisiä. Hyvä hyvä!
Lopuksi hieman eteentulemisia matkaa vaihdellen. Pari kertaa kädellä avustin koiran eteen istumaan käskyn jälkeen mutta muuten osasi tulla todella hienosti. Palkkaus tapahtui siis eteentulemisesta, perusasentoa ei otettu ollenkaan kun se taas sotkee riisenin pikkumielen.
Viimeiseksi otettiin vauhtiluoksetulo, jonka jälkeen taas kahden pallonleikkiä.

Mukavasti meni vaikka keli olikin hieman ällö... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti