maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kesäkuu

Kylläpä on taas tullut huonosti päiviteltyä tätä blogia, ihan hävettää.. Noh mutta kirjoittelen tässä mietteitä ja onnistumisia kesäkuulta ja jospa nyt rupeisin taas kirjoittamaan urakalla mitä heinäkuussa ollaan tehty ja tehdään.

Jälkeä ollaan Rontin kanssa otettu viikoittain. Ensimmäisenä huomiona tulee ainakin se, ettei Rontilla ole vielä keppien nosto jäljeltä kovinkaan hyvä. Tämä johtuu kyllä minusta siitä ettei Rontti ole kovinkaan tarkka jäljellä eli se haahuilee jäljen päällä, jonka vuoksi keppejä jää. Pelastujälki on helpompi, eli esineet löytyvät huomattavasti paremmin jäljeltä kuin kepit. Tosin ne ovat varmasti voimakkaamman hajuisia kuin kepit.
Vieraan jälki menee hyvin, mutta sieltä ei tahdo löytyä esineitäkään kunnolla. Pitää siis näitä harjoitella.

Olimme Mikael Laineen koulutuksessa sunnuntaina 17.6. Tykkäsin ja sain vinkkejä eteen päin. Olimme haku metsässä ja meidän oman treenin päätteeksi kouluttajan ohjeet olivat että pitäisi edetä koiran kanssa, joka oli kyllä mukava yllätys! Meidän Ronttihan siis osaa :)
Seuraavaksi koulutus vinkiksi Laine antoi että koiran pitäisi nähdä kahden maalimiehen meneminen hakualueelle, toinen oikealle ja toinen vasemmalle puolella keskilinjaa. Tämän jälkeen käydään pyörähtämässä pieni lenkki kauempana, jonka jälkeen koira saa päättää(kummasta puolesta on kiinnostuneempi) kummalle puolelle ensiksi se lähetetään. Ja molemmat ukot etsitään vuorotellen.
Sitten kun olemme valmiita menemään taas eteen päin tehdään samalla tekniikalla vaikeampi treeni eli kaksi ukkoa laitetaan taka kulmiin ja kaksi eteen. Koira näkee kaikkien menot ja lähettäminen aloitetaan takakulmista.
Tottikseen sain itselleni vinkkiä miten pitiäsi saada koiran viretila nostettua ja muistaa kehua koiraa!!! Tämä tönkkö kävely on kyllä jäänyt tokon puolelta päälle ja se ärsyttää. Huomasin kyllä koirassa heti eron kun aloin kehua sitä ja palkkasin useasti. Ja huom leikkiminen saa kestää vain 3-5sek. jotta koiran viretila ei pääse loppumaan.Myös kävely vauhdissa piti parantaa, joten nyt sitten kävellään nopeampaa :D näin ollen käännökset tehdään myös nopeaan tahtiin ja se on kyllä auttanut. Täyskäännöksissä autan vielä ainakin alkuun koira kääntymään, tässä linkki niin näkee miten seuraaminen parani

http://www.youtube.com/watch?v=_d2_bC-1ZdQ&noredirect=1

Koulutuksen aikana käytiin myös katsomassa muiden jälkiä, josta sain vinkkiä Rontin jäljestykseen. Pitäisi siis saada koira pysymään jäljen päällä, ei siis haahuilua jäljellä. Aina kun koira menee puolen metrin päähän jäljen päältä se saa pakoitteen ja kun on uudestaan jäljellä tulee kehu. Näin jäljestyksestä saisi tarkemman ja esineetkin löytyisi paremmin jäljeltä. Ja jos koira jättää ilmaisematta esineen laitetaan koira maahan ja esinettä siirretään muutama metri eteenpäin, jonka jälkeen lähetetään koira uudestaan jäljelle.

Tätä olen kokeillut Rontille, ensimmäisella kerralla meinasi turhautua kun koko ajan olin huomauttamassa jäjestyksestä mutta vauhti hiljeni huomattavasti. Toisella kerralla ei taaskaan tarvinnut niinkään paljoa puuttua jäljestämiseen ja vauhti oli paljon parempi kuin ennen. Esineiden ilmaisussa vielä kuitenkin petrattavaa.

Toko treeneissä olen keskittynyt lyhyisiin ja ytimekkäisiin treeneihin, jotta saisin viretilan pysymään koko ajan hyvänä. Näin seuraaminen paranee ja koiralle tulisi enemmän odotusarvoa treenejä kohtaan kun saa hyvän palkan oikeasta mielentilasta ja liikkeestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti