keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

11. heinäkuuta Toko treenit

Tänään tokoilemassa harjoiteltiin ensiksi liikkeiden välejä. Yritin siis saada Rontin pysymään hyvässä vireessä useamman liikkeen ajan ja niiden välillä palkkasin vain kehuilla kuin kokeessa tekisin. Kuitenkin liikkeessä kehuin koko ajan koiraa, jotta saisin vireen pysymään hyvänä.
Ensiksi seuraamispätkä, liikkeestä maahan meno ja lopuksi luoksetulo johon loppuun palkkaus. Olin tyytyväinen Rontin viretilaan vaikka välillä tuli keskustelua muiden ryhmäläisten kanssa. Siitä tulikin puhe että näyttää kuin minä toisella kädellä välillä hipaisisin Rontin päätä seuratessa. Sitä minä en omasta mielestäni tee, mutta en yhtään ihmettele että se siltä näyttää kun minun käsi on itseni ja koiran pään välissä. Tätä asiaa siis pitää alkaa pohtia, josko muuttaisi käden paikkaa.

Sitten oli vuorossa paikalla makuu, joka meni hyvin. Palkkailin koiraa koko ajan kun sillä oli katsekontakti minuun ja vaihdoin itsekin etäisyyttä koiraan nähden. Rontti oli rauhallinen eikä kiinnittänyt huomiota muihin koiriin tai ihmisiin. Toivotaan että se "vieteri"Rontti olisi nyt mennyttä aikaa ja nyt tuo hunde tajuaisi olla rauhallinen paikka makuussa aina. Vielä on matkaa kuitenkin huippu suoritukseen mutta olen ylpeä että ollaan nyt näinkin pitkällä. Paljon vielä harjoitusta niin uskaltaa sitten mennä sinne BH kokeeseenkin :)

Viimeiseksi kokeilin vielä sitä seuraamista niin, että käsi oli eri asennossa eli koiran pään vasemmalla puolella. Se tuntuu itsestä vielä vaikealt ja kyllä sieltäkin hipaisin aina välillä koiran karvoja. Pitää kuitenkin harjoitella, jospa tuota nyt sitten alkaisi käyttää.
Lopuksi vielä noutoa. Ensiksi noutokapula minun ja koiran väliin josta käsky "tuo". Koiran tuodessa otin lelun esiin ja kun Rontti laski kapulasta irti hietin palkan.
Viimeiseksi nouto liike, jossa lopussa oli lelu palkka. Hyvin meni, rontilla oli paljon enemmän intoa kuin viimeksi noutoa harjoitellessa. Pitää siis palkata lelulla eikä namilla, että pysyy mielenkiinto tähänkin.
Mutta kokonaisuudessaan tosi onnistuneet treenit, hyvä mieli jäi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti