torstai 26. heinäkuuta 2012

19. heinäkuuta Haku treenit majalla

Pelastuskoira porukan kanssa käytiin treenailemassa hakua majalla. Rontti alkaa ymmärtää haun idean joten olen yrittänyt vähentää apuja. Pistoista on alkanut tulla suoria ja syvyyttä löytyy eikä irtoamisesn suhteen ole kyllä ongelmaa. Hallinnan kanssa on ehkä kaikista eniten tekemistä, Rontilla on niin paljon intoa varsinkin ensimmäiselle maalimiehelle ettei se meinaa pysyä housuissaan. Oonkin siltä aina vaatinut vierällä pysymistä kun ollaan menty hakualueelle.

Suunnittelin harjoituksen niin että vas. etukulma oli haamu, Oik. etukulma piiloo. Samat maalimiehet liikkuivat n.50 metriä eteenpäin. Palkkana oli ruokaa ja viimeinen maalimies myös leikki ruuan päällä Rontin kanssa.

Treeni meni aikas suunnitellusti. Ensimmäinen siis haamu, kun Rontti näki haamun menimme pyörähtämään vähän kauemmaksi, jonka jälkeen tulimme takaisin keskilinjalle, josta lähetys. Suoraan maalimiehelle, hyvä! Seuraavaksi oli toisen kulman vuoro, tässä tapahtui jotain outoa. Rontti juoksi suoraan jonkun kannon nokkaan ja nuuski hetken, jonka jälkeen kusaisi siihen. Ilmeisesti joku todella mielenkiintoinen haju. Parin kutsu huudon jälkeen tuli takaisin ja uusi lähetys. Jolloin Rontti löyti hyvin piilossa olleen maalimiehen. Tässä vaan kävi ajatus että kun ei olla paljoa tehty näitä piilo harjoituksia niin ehkä se sen takia löyti sen paremman hajun sieltä maasta, tiedähäntä mutta piiloja siis pitää treenata enemmän. Kolmas maalimies löytyi kanssa hyvin, tosin oma lähetys oli huono kun en tiennyt missä maalimies tarkalleen on niin Rontti joutui menemään paljon eteenpäin alueella että löysi ukon. Mutta nenä pelasi hyvin kun otti hajun jo vähän kauempaa. Viimeinen maalimies oli hyvä, lähetys oli nappi ja Rontti pääsi luoti suoraan maalimiehelle josta tuli sitten hyvät palkat.

Treenien lopussa otettiin kaikilla koirilla vähän haukku harkoitusta, kun Rontistakin pitäisi tehdä haukkuva koira. Lähdimme tekemään tätä turhauttamalla. Rontille se ei ollut kovinkaan vaikea temppu. Pallo vaan piilossa ja koira oli ihan innoissaan. Oli kyllä hieman hankaluuksia pitää Ronttia paikallaa kun se veti niin pirun paljon. Seuraavalla kerralla pitää myös kokeilla valjaita kun kaulapanta painoi niin kovasti Rontin kurkkuun ettei haukkumisesta meinannut tulla mitään. Muuten olin tosi tyytyväinen ja uskon että me vielä Rontista saadaan haukkuva hakukoira :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti