maanantai 16. heinäkuuta 2012

13.heinäkuuta Peko treenit majalla

Perjantai 13.päivä, mutta ei onneksi ole sattunut mitään ja treenitkin meni mukavasti :D
Tänään tehtiin hakua ja lopuksi vielä Mairen kanssa otettiin pojille esineruutua, jota ei tänä kesänä oltu Rontin kanssa tehty ollenkaan.

Ensiksi hakua. Halusin tehdä tällä kertaa niin että, ensimmäiset maalimiehet lähtivät alueen etukulmiin niin että Rontti näki molemmat, jonka jälkeen liikkuvat seuraaville paikoille n. 20m päähän kulmasta. Ensin lähti toinen ja melkein heti perään toinen, niin että huhuilivat Ronttia nimeltä lähtiessään. Tämän jälkeen menimme Rontin kanssa hieman kauemmas että maalimiehet pääsivät paikoilleen. Rontilla oli kyllä hirveä hinku mennä jo, ei meinannut nahoissaan pysyä. Tykkää siis todella löytää niitä ukkoja! Ensiksi lähetin oik. maalimiehelle, todella hyvin irtosi ja löysi hyvin. Maalimies palkkasi ruualla. Sitten koira pois ja toiselle maalimiehelle. Taas hyvin irtosi ja löysi ukon. Seuraavaksi keksilinjalle, josta lähettettiin ilman apuja kolmannelle maalimiehelle. Tässä kyllä taas huomasi ettei Rontilla ihan hanskassa ole tää homma kun se lähtee aina etukulmaa kohti juoksemaan, käy vissiin tarkastamassa ensimmäisen maalimiehen paikan. Löytää kuitenkin kolmannenkin hyvin nenän avulla. Viimesellä maalimiehellä sama juttu, lähtee etukulmaa kohti juoksemaan, palaa kuitenkin enemmän keskelle ja löytää tämän maalimiehen paremmin kuin edellisen. Ruoka palkka ja lopuksi leikkien pois.
Tyytyväinen kokonaisuuteen. Rontti kehittynyt siinä että tietää mitä pitää tehdä ja irtoaa hyvin sekä menee yleensä sinne 50m asti ennen kuin kääntyy takaisin. Pitäisi ruveta keksimään jotain miten saisi sen liikkumaan aina eteenpäin hakualueella eikä vanhoille maalimiehen paikoille.

Sitten otettiin esineruutua parilla kaistaleella. Ensimmäinen esine oli harjoitusta ja muistuttelua kun ei tosiaan olla tänä kesänä tätä tehty. Maire vei esineen ruutuun niin että Rontti sen näki. Ja kyllä se heti tiesi mitä tässä tehdään kun rupesi mölyämään kun ei päässyt heti perään. Ensimmäinen esine löytyi siis hienosti. Toisen esineen Maire vei kanssa niin että katseltiin Rontin kanssa vähän matkan päästä minne päin se sitä vei. Pienen etsinnän jälkeen se löytyi hienosti. Kolmas ja viimeinen olikin sitten vaikeampi. Siihen ei otettu periaatteessa mitään apua ja vettäkin satoi että en tiedä onko sillä vaikutusta tuon hajun muodostumisen kanssa. Mutta mutta parin lähetys kerran ja 5min etsimisen jälkeen löytyi se viimeinenkin esine.
Tätä pitää siis harjoitella enemmän, mutta olen tyytyväinen koiraan kun tämä oli ensimmäinen esineruutu tänä kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti