maanantai 9. heinäkuuta 2012

5. heinäkuuta treenit majalla

Käytiin majalla ottamassa tottista ja tekemässä jäljet. Osalle porukkaa tehtiin myös haku harjoituksia.

Ensiksi tottista. Teimme Rontin kanssa paikallaoloa kun Ruuti harjoitteli. Palkkaisin kyykystä koiraa koko ajan, sivulta ja edestä. Välillä otin matkaa ja palasin muutaman sekunnin pysähdyksen jälkeen palkkaamaan takaisin. Rontti on ollut huomattavan rauhallinen kun olein palkkaillut sitä jatkuvasti ja ollut itse siinä vieressä. Palkka tulee siis aina kontaktista, jospa sen saisi myös pysymään pidemmällä matkalla.

Sitten vähän seuraamista. Ensiksi hyvän viretilan nosto, jonka jälkeen muutama seuraamis pätkä. Hyvin meni tämä. Lopuksi pari noutoa, jossa Rontti lähti vähän lällättelemään kapulan kanssa ennen kuin tuli luokse. Mutta se nyt ei ollut niin vaarallista minusta, kunhan itse noudosta ei tulisi liian tylsää koiralle. Tällöin ainakin Rontin motivaatio loppuu täysin siihen liikkeeseen.

Lopuksi jälki. Oli vähän säheltämistä verrattuna kahteen edelliseen jälkeen, mutta ihan hyvä suoritus. Kepit jäivät taas matkalle, mutta kun Rontti ei niitä ilmaissut laitoin koiran maahan ja tein uuden lähetyksen jonka jälkeen se otti ne suuhun,josta sitten palkkasin. Kepit eivät olleet kyllä kovinkaan kauaa olleet hajustumassa. Esineet löytyi kuitenkin hyvin paitsi viimeisenä oleva patukka kun meinasi mennä väärältä puolen puuta, jolloin se meinasi jäädä huomaamatta mutta korjaamalla jäljestyslinja niin löytyihän se sekin sieltä.

Mukavat treenit kokonaisuudessaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti