perjantai 2. syyskuuta 2011

1. syyskuuta. Tottistelua kotosalla..

Ajattelin pikkuisen treenailla vapaa päivän kunniaks Ronttiakin. Ei ollut kovin suunnitellut treenit, mut jotain oli ajatuksena. Ensiks otimme pari noutua, jonka jälkeen seuraamista ja käännöksiä, lyhyt paikalla olo ja lopuksi istu-seiso-maahan peliä.

Ensiks pari noutoa. Muutama kerta muistutukseksi niin, että kapula on meidän välissä josta Rontti nostaa sen "ota" ja tuo minulle ja irrottaa "irti"-käskyllä. Sitten koira perusasentoon, kapulan heitto ja käsky "ota". Rontti hakee kapulan ja tuo minulle, käsku "irti". Paljon kehuja ja makupala. Näitä tehtiin muutamia kappaleita, kuitenkin niin ettei Rontti kyllästy kun ei tunnu olevan mikään meidän favorit liike.

Sitten seuraamista, ekaks vähän hetsausta pallolla ja "seuraa". Käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Nyt yritän opettaa ennakoivaa merkkiä, vasemmalle kääntyessä silmät suuntaavat vasemmalle ja oikealle käännyttäessä oikealle. Rontti tuntui tajuavan sen jo vasemmalle käännyttäessä, kun ei enää törmännyt jalkaan kääntymisessä. Oikealle käännyttäessä on vielä väljyyttä.
Täyskäännökset ovat taas paremmalla mallilla. Tässä ajattelin käyttää ennakoivaa merkkiä, kaksi pientä puhallusta ulospäin. Juuri ennen täyskäännöstä sanon vielä uudestaan "seuraa", jotta Rontti tajuaisi kääntää pyllyään. Seuraamiset olivat hyviä, kun välillä hetsaili koiraa. Nyt yritin pitää vähän kovempaa vauhtia yllä ja näytti sopivan Rontille. Nyt pitää vaan itse opetella se hyvä vauhti, jotta se tulisi sitten aina luonnostaan.

Paikalla makaaminen tosin lyhyt kestoisena. Koira "maahan" menen itse n.25m päähän auton taakse piiloon hetkeksi. Koia seuraa koko ajan missä olen, ei vilkuile muualle. Palaan noin puoleen väliin matkaa ja jätänä pallon siihen. Paikalla olo kestää n. 1min verran. Palaan koiran sivulle ja käsken "sivu", jonka jälkeen vapautan pallolle. Sitten leikkiä...

Lopuksi istu-maahan-seiso -peliä. Palkkaan vain nopeista ja oikeista liikkeistä. Hyvä loppu kiva ja Ronttiakin tais ruveta jo väsyttää tai ainakin kuuma tuli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti