perjantai 2. syyskuuta 2011

31. elokuuta. TehoAvo treenit

Tänään treenailtiin ohjatun noutamisen alkeita ja luoksetuloa. Luoksetulo treeni ihan sen takia kun edellisenä päivänä mölleissä Rontti törmäsi minuun.. Tosiaan otimme myös aluksi luoksepäästävyyden sekä paikallaolon.

Luoksepäästävyys meni taas hyvin, Rontilla heilui häntä kovin paljon mutta malttoi pysyä paikallaan :) Paikalla olo meni ihan ok. Helpotin liikettä verrattuna mölleihin. Palkkailin välillä, enkä ollut kovin kaukana. Rontti oli välillä kovin lähtevän näköinen kun kauempana oli joku lenkkeilemässä koiransa kanssa. Rontti kuitenkin pysyi paikaallaan koko 2min ajan. Laitoin myös koiran nenän eteen makupalan, jota se välillä tuijotteli. Makupala oli myös loppu palkka hyvästä paikallaolosta.

Mutta ensimmäisenä ohjatun noutamisen alkeita. Kentällä oli merkki joiden molemmilla puolen lautaset. Kävimme yhdessä viemässä toiselle makupalan, jonka jälkeen koira merkin taakse seisomaan. Suoraan linjaan, ajatellen että itse olisi kauempana. Näin koira pääsee helpommin lähtemään oikeaan suuntaan eikä joudu kiertämään turhaan itseään ympäri. Koiran seistessä merkin takana, käsky "vasen" tai "oikea" samalla oma katse siihen lautaseen mihin lähetetään ja käsiapu. Suunnat olivat ohjaajasta katsottuna vasen ja oikea eli koiralle ne olivat päinvastaiset.
Rontti kyllä tajusi mikä on ideana kun veimme yhdessä makupalan lautaselle. Pitää kokeilla myös niin, että jättää koiran seisomaan merkille ja vie itse makupalan. Merkkiä ei olla vielä harjoiteltu, mutta pitänee sitäkin alkaa treenailee ihan erikseen jotta Rontti ymmärtää mikä merkki on.

Luoksetulon eteentulemisia siis harjoittelimme. Aluksi otimme vähän pidemmältä matkalta luoksetuloa käskytyksellä. Yritin mahdollisimman paljon auttaa käsillä Ronttia ja samalla jarruttaa sen tulemista minua kohti. Ei tullut törmäyksia koko harjoituksen aikana, huh... Rontin eteen tuleminen oli välillä vähän vino ja se tahtoi nojautua enemmän oik.puolen istumaan. Treenailtiin siis vaan eteentulemisia todella lyhyeltä matkalta ja kiinnitin enemmän huomiota koiran asentoon. Näitä siis vaan treenaillaan lisää ja lisää.. :)

Mukavat treenit ja onneks sääkin suosi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti