sunnuntai 11. syyskuuta 2011

7.syyskuuta. Peko -treenit, Sotkaniemi

Tänään jälleen Pelastuskoira treenit. Aiheena haku, jossa päästiin etenemään jo hiukan :) Maalimiehellä oli palkkana Rontille kissanruokaa ja viimeinen maalimies leikki lopuksi patukalla Rontin kanssa. Kyllä huomasi, että Rontti tietää mitä ollaan menossa tekemään. Peräkontin avattuani oli hirveä into päällä..

Ensimmäisen harjoitus tehtiin normaaliin tapaan tuuli treeninä. Maalimies meni piiloon metsään ja me lähdimme kävelemään kohti maalimiestä vastatuuleen. Intoa puhkuen Rontti juoksenteli ympäriinsä kunnes sai hajun. Hieman piti kierrellä ympäriinsä ennen kuin se sai paikannettua missä maalimies on. Meinasipa jopa juosta maalimiehen päältä ennen kuin haistoi sen.
Oon kyllä ylpeä miten hyvin Rontti on alkanut käyttää nenäänsä!

Toinen treeni ajateltiin ottaa vähän haastavammaksi kerta Rontti on näin hyvin hoksannut haun idean. Joten tällä kertaa otin koiran vierelle ja lähetin sen tietylle alueelle käskyllä "ukko". Ajatuksena oli että Rontti lähtisi suoraan eteen päin, piston omaisesti etsimään maalimiestä.
Rontti kuitenkin koukkaisi hieman ja etsi entiseen malliin maalimiestä kierrellen. Ei se mitään kun maalimies löytyi taas hienosti puskasta.

Viimeinen treeni otettiin hieman helpommaksi. Mietimme kumpaa käyttäisimme näkö- vai kuuloärsykettä helpottamaan Rontin työskentelyä ja samalla saataisiin se tekemään pisto eteenpäin. Päätin että käytämme apuna kuuloa, josta on huomattavasti helpompi päästä eroon.
Otin koiran taas sivulle istumaan ja rauhoittumaan. Maalimies kopautti puuta ja Rontin huomio heräsi heti. Kun koira katsoi eteen päin lähetin sen "ukko". Rontti juoksi suoraan eteen päin, josta sai sitten hajun ja meni maalimiehen luokse. Sieltä saikin taas hyvät herkut ja loppu leikin... jeee!!

Hyvät treenit. Koira oppi taas jotain uutta ja päästiin vähän eteen päin haussa. Rontti tykkää kyllä todella paljon tästä kun se on niin sosiaalinen. On niin ihana löytää ihmisiä hajun päästä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti