lauantai 3. syyskuuta 2011

3. syyskuuta. Maastoa

Tänään käytiin pitkästä aikaa tekemässä metsäjälki. Jäljen pituudeksi tuli n. 250m, jossa oli 90asteen käännöksiä oikealle ja vasemmalle, sekä muutama loiva mutka. Piilotin myös jäljen alkupäähän sekä loppuun pakasterasiat joissa oli herkkua. Jälkeä vanhensin 30min ennen aloittamista. Jäljellä oli siellä täällä muutamia makupaloja.

Lähetin Rontin jäljelle n. 1,5m jäljen sivusta ja 45asteen kulmasta. Vauhti oli alussa kova, Rontti säntäsi jäljen päälle ja ehkä parin metrin jälkeen alkoi vasta haistella sitä, jolloin alkoi varsinainen jäljestys. Ensimmäinen käännös meni hyvin. Sitten n.75m kohdalle oleva makupalarasia tuli kohdalle, rontti ei meinannut huomata sitä mutta kun jarruttelin sen menoa hieman se tajusi maassa olevan joku erilainen haju. Käskin koiran maahan ennen rasian ottamista sammaleen peitosta. Maahan menon ajattelin ottaa sen takia, koska kun kepit tulevat jäljelle haluan Rontin ilmaisevan ne maahan menolla.
Herkut syötyään, Rontti ihmetteli hetken maassa ja jatkoi jäljestämistä hyvin. Tuntui että jäljestämisestä tuli paljon rauhallisempaa ja tarkempaa kuin ennen sen keskeyttämistä, hyvä niin. Loputkin kulmat ja mutkat menivät moitteettomasti. Kun makupaloja tuli kohdalle Rontti etsikin ne hyvin, joka oli ihmeellistä sillä yleensä se ei niistä välitä. Nyt se oikein pysähtyi ja nuuski tarkkaan missä ne olivat, jonka jälkeen jatkoi matkaa.
Lopusta meinasi muodostua katastrofi. Viimeinen 10m oli hieman kosteampaa alustaa, melkein suota. Tässä vaiheessa tuntui, ettei Rontti tiennyt missä jälki oli ja pyöri vain ympyrää. Otin sen muutaman kerran viereeni ja lähetin uudestaan. Kun selkeää jälkeä ei löytynyt Rontti ajatteli ruveta pissille, josta heti toruin ja otin sen viereeni. Rontilla näyttää olevan sellainen tapa kun hommasta tulee liian hankala pitää alkaa kuseksimaan! argg.. meinas tässä vaiheessa mennä kyllä hermo. No mutta viimeinen namirasia oli jäljen päässä ja pitihän se sieltä löytää. Menimme n.1m päähän rasiasta, josta lähetin Rontin. Eihän se meinannut hoksata sitä, mutta sitten kuitenkin nenään tuli herkun haju, josta käskin koiran maahan. Siitä se sai pikkuiset maistiaiset ja loput autolla pienen seuraamispätkän jälkeen.

Pitänee ilmeisesti alkaa tekemään pidempää jälkeä ja erilaiseen maastoon. Melkein antaa sen vanhentua kauemmin varsinkin jos siinä on kosteikkoja, joihin haju ei ilmeisesti jää niin hyvin. Tai en tiedä mikä lienee Rontille tullut lopussa kun alku meni niin hyvin??
Pitää muutenkin ainakin kerran viikkoon tehdä jälkeä vielä kun pystyy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti