keskiviikko 7. syyskuuta 2011

5. syyskuuta. Peko -treenit

Meidän toiset Peko -treenit. Aluksi mietimme kumpaa haluamme ottaa enemmän hakua vai jälkeä. Päädyimme hakuun sillä sitä on huomattavasti vaikeampi treenailla yksin kuin jälkeä ja se on meille niin uusi juttu, joten opastusta vielä tarvitaan.

Tänään otettiin tuulitreeni samaan tapaan kuin viimeksi. Maalimies meni tallaamattomalle alueelle piiloon. Lähdimme Rontin kanssa kävelemään siksakkia aluetta läpi. Rontilla tunnetusti on virtaa, joten se aluksi juoksi hurjaa kyytiä edes takaisin tiellä ennen kuin se tajusi mikä tässä olikaan idea. Kun Rontti sai hajun se heti suuntasi kohti maalimiestä ja pienen etsinnän jälkeen se sieltä löytyi. Maalimiehellä oli ruokapalkkaa annettavana löydöstä.

Toinen maalimies löytyikin sitten taas helpommin. Muutaman juoksu pyrähdyksen jälkeen haju löytyi, pienen etsinnän ja pyörimisen jälkeen Rontti osasi paikantaa piilossa olevan ihmisen. Voi että kun koira voi olla iloinen ihmisten löytämisestä, Rontti on kyllä muutenkin niin sosiaalinen mutta tämä tuntuu olevan niin hienoa Rontin mielestä :)

Viimeinen maalimies löytyi kyllä niin nopeasti, etten meinannut usko silmiäni. Koiran ollessa vapaana meni vain hetki kun se sai tuulen mukana tuoman hajun ja juoksi suoraan maalimiehen luokse. Tässäkin Rontti sai palkaksi ruokaa, mutta pääsi myös leikkimään maalimiehen kanssa loppupalkaksi. Rontti ihmetteli aluksi et miks tolla on toi mun patukka mut sit alkoi leikkimään onnessaan ja kanteli patukkaa niin ylpeänä.

Hyvät treenit. Olen myös ruvennut valmistelemaan ennen maalimiehen etsintää Ronttia höpöttämällä "missähän se UKKO oikein on?". Samaa teen jäljessä ja esineruudussa, jospa se Rontti alkaa pikku hiljaa hoksaamaan sanonnan ja haun yhteyden. Rupean siis käyttämään käskyä "ukko", kun lähetän koiraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti