keskiviikko 31. elokuuta 2011

30. elokuuta. MölliToko

Meidän ensimmäiset "kisat" takana eli möllit. Oli mukava käydä testaamassa vähän omia taitoja ja mihin koira pystyy Alo -luokassa. Suoritus oli meidän tasoinen ja olen siihen kyllä tyytyväinen. Nyt eikun vaan lisää treeniä niin päästään joskus ihan oikeesti kisaamaan, mutta mölleissä käydään kyllä ennen sitä. Itseäni jännitti hieman ja se varmasti heijastui joissakin liikkeissä koiraan.

Luoksepäästävyys meni hyvin. Rontti istui nätisti perusasennossa, koko ajan kun tuomari kävi käsittelemässä koiraa. Tässä ollaan kyllä kehitytty kesän aikana hurjasti, ku muistelee niitä ensimmäisiä treenejä. Silloinhan Rontti ei millään tahtonut pysyä paikoillaan tai vähintään antoi tassua ihmiselle joka tuli lähelle.

Paikalla makaaminen alkoi hyvin, mutta sitten puolessa välissä paikallaoloa Rontti otti lonkkalevon jonka jälkeen nousi seisomaan. Kävelin itse koiran luokse ja käskin uudestaan maahan. Jonka jälkeen jäin vähän lähemmäksi koiraa ja kävin myös kerran palkkaamassa sitä. Tätä liikettä olisi pitänyt itse alunperin helpoittaa, eli olis pitänyt jäädä lähemmäksi koiraa eikä mennä 20m päähän. Tämä liike on sellainen jota pitää alkaa treenailla ja keksiä siihen jotain jännityksellisyyttä, jotta Rontin mielenkiinnon saisin pysymään ylhäällä koko 2min ajan.

Seuraaminen kytkettynä meni ihan ok. Rontin seuraaminen ei ollut niin hyvää mitä se on yleensä ollut. Minä myös ilmeisesti kävelin liian hitaasti, pitää nyt katsoa mikä olisi paras vauhti meille ja treenailla itse sitä kävelyä. Käännöksessä vasemmalle Rontti törmäsi minuun, mutta en muistanut käyttää mitään ennakoivaa merkkiä, Hyvä minä!! Yleensä olen kotona treenatessa kääntänyt silmät sinne suuntaan minne käännyn. Täyskäännökset olivat väljiä, mutta se olikin aika odotettavaa. Juoksu kytkettynä meinasi mennä plörinäksi kun Rontti lähti liian kovaa vauhtia juoksemaan ja jouduin itse hidastamaan tahtia. Oikealle käännös oli hieman väljä, mutta meni.

Seuraaminen taluttimetta meni aikalailla samaan malliin kuin edellinen. Kontakti tippui välillä, mutta oli ehkä hiukan parempi kuin seuraamisessa kytkettynä. Juoksu osuus meni hyvin, jossa Rontilla oli paras kontakti koko seuraamiskaaviossa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, meni ihan hyvin. Maahan meno olisi vain voinut olla nopeampi. Rontti pysyi paikoillaan koko ajan ja maahan meno oli myös suhteellisen suora. Loppuasentokin oli hyvä.

Luoksetulossa tapahtuikin se mitän oon aina pelännyt. Rontti tuli niin kovaa luokse, että törmäsi minuun. Onneks en kaatunu! Olisi pitänyt siis et jarrutella enemmän koiraa. Eteen tulo oli suhteellisen suora ja perusasento oli lopuksi hyvä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä menee hyvin. Koira pysähtyy seisomaan, mutta otti ilmeisesti muutamia askelia käskyn jälkeen. Jää paikalleen ja on siinä kun tulen takaisin koiran vierelle. Ennakoi hieman sivulle käskyä.

Estehyppy, joka olikin se meidän murheen kryyni kun ei olla paljoa sitä tehty. Koira perusasennossa hyvin, käsky ja käsi ohjaus "hyppy" Rontti lähtee kävellen estettä kohti ja pysähtyy haistelemaan sitä, jolloin annan toisen käskyn ja avun "hyppy" jonka Rontti sitten kuitenkin hyppää. Käsky "seiso", jonka jälkeen palaan koiran luokse. Luokse menemisen aikana Rontti hieman liikkuu. Mutta loppu perusasento on hyvä. Kiitos!

Lopuksi leikkiä ja pois. Palkkailin joka liikkeen lopuksi koiraa makupalalla. Seuraamiskaavioiden välissä yritin vähän hetsata patukalla Ronttia ja se taisi auttaa.. Nyt eikun vaan lisää treeniä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti