perjantai 26. elokuuta 2011

23. elokuuta. KesäToko -ryhmä

Tänään harjoiteltiin yhteisesti luoksepäästävyyttä, sekä paikallaoloa. Näiden jälkeen kokeiltiin ruutua, sekä oma valintaisena aiheena me päätimme ottaa luoksetuloa. Muiden tehdessä ruutua piti käydä harjoittelemassa oma aloitteisesti häiriö paikallaoloa.

Ensiksi luoksepäästävyys, joka meni tosi tosi hyvin! Rontti ei aikonut liikkua minnekään vaikka kaksi ihmistä kävi sitä härppimässä, tätä ollaan harjoiteltu koko kesä ja nyt se meni niin kuin pitikin, huippua! Toivotaan että se menee muulloinkin näin :)
Paikallaolo alkoi hyvin, Rontti oli kiinnostuneen oloinen kunnes n. 1,5min kohdalla tuli lonkkalepo. Lähdin kävelemään Ronttia kohti ja se tajusi heti korjata sen. Nousi tosin seisomaan, josta komensin sen takaisin maahan. Koko paikallaolon ajan Rontin edessä oli iso makupala, jota se välillä kyttäsi ja kävin palkkailemassa välillä sitä. Ajan mentyä umpeen, menin koiran viereen ja normaaliin tapaan se odotti milloin tulee käsky ja vasta sen jälkeen noustaan istumaan ja saa palkan vapautuksesta.

Sitten Ruutuun. Tämä on myös sellainen liike jota ollaan otettu vain kerran aikaisemmin. Mutta kokeilimme sitä niin, että Anne vei pallon ruutuun ja minä lähetin koiran sinne "ruutu". Rontti juoksee suoraan kohti Annea ja päättää mennä kurkkaamaan maassa olevaa kassia, jossa ilmeisesti haisi lihapullat. Juoksin itse ruutuun ja heiluttelin palloa, jolloin Rontti tuli onneksi sinne.
Eikun uudestaan, nyt Anne meni seisomaan ruudun taakse. Rontti juoksi kaartaen ruutuun mutta meni kuitenkin sinne ja juoksin itse leikkimään ruudun sisälle sen kanssa. Seuraavat kaksi kertaa teimme niin, että veimme yhdessä Rontin kanssa pallon ruutuun, jossa hetsailin sitä ja lähdimme pois. Lähetys "ruutuun" ja koira menee molemmilla kerroilla sinne ja bileet! Näin meidän tulis nyt harjoitella tätä...

Viimeiseksi otettiin luoksetuloa. Näytimme miten ollaan harjoiteltu, lyhyeltä matkalta ja hieman pidemmältä. Ohjaan Rontin käsien avulla oikeaan kohtaan, josta palkkaan ja käsken "sivu". Rontti pyöräyttää hienosti itsensä sivulle. Kokeillaan myös ilman apuja, jolloin koira yrittää tulla suoraan sivulle, joten se ei vielä tiedä eteen tulemista. Nyt siis kuurina pelkkää eteen tulemista, eikä sivulle tuloa ollenkaan!
Lopuksi vielä vauhti luoksetulo ja leikkien autoon..

Seuraavalla viikolla onkin sitten viimeinen kerta kesätokoa ja möllitokot. Päätinkin nyt sitten kuitenkin ilmoittaa meidät sinne, kun Anne vähän ihmetteli miten en ole edes harkinnut asiaa... Treeniähän se vaan on, vaikka itseäni varmasti jännittää ihan hirveesti. Onneksi saa antaa apuja ja palkkailla koiraa.. :) Hyppy tulee olemaan meidän murheen kryyni kun ollaan sitä niin vähän harjoiteltu, mutta jospa ne muuta menis ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti