torstai 25. elokuuta 2011

11. elokuuta. Tutor- jälkiryhmän maasto treenit. Sopenmäki

Ajatuksena oli treenailla metsäjälkeä sekä esineruutua. Samalla päästiin katsomaan kokeneempien koirakoiden esineruutua sekä jälkeä. Tällä kertaa en polkenut itse Rontin jälkeä vaan Marianne teki sen, saas nähdä onko tällä minkäänlaista vaikutusta.

Ensiksi etettiin esineruutu. Ajattelin kokeilla tällä kertaa niin, että kaikki esineet (tällä kertaa kolme esinettä) vietäisiin ensiksi ruutuun. Kuitenkin niin että Rontti näkee koko ajan minne ne menee ja ennen esineen heittoa sillä hetsataan vähän. Oman lempi rukkasen lisäksi siellä oli kaksi vierasta esinettä, kenkä ja nahkasormikkaat. Rontti on tehnyt vain omalla rukkasella esineruutua, joten voi olla haasteellinen tehtävä.
Ensimmäinen pisto menee pilalle kun en rauhoittanut koiraa ennen lähettämistä. Kutsutaan koira takaisin ja uusi lähetys "esine". Ensimmäisenä Rontti juoksee yhden esineen yli ja kiertää rinkiä koko ruutua ympäri. Kutsutaan pois ja vaihdetaan lähetys paikkaa. Tällä pistolla löytyy oma rukkanen, jee! Seuraavat pari pistoa menee ihan överiksi rontti pyörii ympyrää ja käy kerran kusella ruudun sisässä. Kiellän kyllä tästä mutta ei sillä näytä olevan vaikutusta kun ei pääse koiran lähelle ja kunnolla torumaan sitä. Seuraavan piston aikana Rontti merkkaa kengän mutta ei suostu ottamaan sitä suuhun, joten mennään yhdessä siihen lähelle ja vaadin ottamaan sen ja sitten palkka kun rontti edes ottaa sen "ällön" kengän suuhun. Vielä olisi yksi esine ruudussa, Marianne käy sitä heiluttemassa jonka jälkeen lähetys ja lopulta löytyy myös se nahkarukkanen, jipiii!
Tästä treenistä opimme että nyt ruvetaan harjottelemaan muillakin esineillä tätä eikä vain sillä huippu hyvällä rukkasella! No mut ei tämä treeni ihan pieleen mennyt, Rontti joutui todella miettimään mitä tässä pitääkään tehdä.

Sitten jäljelle, jonka pituss on n. 100m ja siinä on siellä täällä nameja. Jokunen kulmakin löytyi, joista en istekään tiennyt mitään :)
Jäljelle lähetys tapahtuu n. 1m päästä jäljen päästä, Rontti nappaa heti jäljen hyvin ja jäljestys alkaa. Vauhti on hyvä koko jäljen ajan ja nenäkin pysyy hyvin maassa suurimman osan jäljestä. Ensimmäisistä pienistä käännöksistä rontti selviää hyvin. Sitten tulee ihan kunnon kulma, Rontti hieman haistelee joka puolelta ja miettii minne tästä lähdetään ja lopulta selvittää sen todella hyvin. Namit maistuvat sieltä täältä ja sitten ollaankin jäljen päässä.
Hienoa Rontti! Tosi keskittynyttä jäljestämistä ja kulmakin meni hyvin, oli kyllä vaikee itse olla ohjaajana perässä kun ei oikein tienny minne jälki menee, mutta näinpä sitä vaan pitäis koiraan luottaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti