torstai 25. elokuuta 2011

17. elokuuta. TehoAvo -ryhmän treenit

Aiheena tunnarin alkeet sekä oma valintainen, meillä nouto. Kouluttajakin saatiin paikalle kesätauon jälkeen, hyvä niin :)

Ensiksi aloitettiin tunnari sillä, että vietiin se nurmikolle ja peitettiin nurmella. Koira vapautettiin etsimään se. Näitä tehtiin useita kertoja, jonka jälkeen lisättiin häiriä kapulat mukaan.
Rontti seurasi joka kerta tarkkaan minne laitoin kapulan ja suunnisti sen mukaan etsimään sitä, joutui se kuitenkin välillä haistelemaan että missä se on. Häiriökapuloista ei ollut haittaa meidän treenissä, Rontti ei kiinnittänyt niihin huomiota. Ongelmana tässä on vaan se, että rontti alkoi heti järsiä kapulaa kun se sai sen suuhun ja lopulta siitä ei ollut enää tunnarikapulaksi! Nyt treenatan kotona kapulan pitämistä suussa ja palkkaan heti ettei se vaan ehdi purra sitä.

Noutoa tehtiin samaan malliin kuin KesäToko -ryhmän kanssa edellisenä päivänä. Näytimme ensiksi miten ollaan sitä tehty. Kokeiltiin kuljettamista ja se onnistui taas mainiosti ja muistin jopa sanoa aina "irti" -käskyn. Kokeilimme myös kapulan kuljettamista niin että minä pidin siitä kiinni, mutta tämä ei onnistu rontilta. Se alkoi heti vetämään ja pyörittämään kapulaa suussaan. Treenaillaan siis samoilla ohjeilla kotona ja mahdollisesti erilaisten esineiden pitämistä suussa, esim rautaisten, jolloi puremista ei tulisi.
Käskyn "ota" vahvistamistakin meidän täytyy harjoitella, sillä kun tehtiin harjoitusta jossa kapula oli maassa ja käskin rontin ottaa sen, se vain jäi tuijottamaan minua ja vasta toisella käskyllä otta sen. Joten treenaillaan kapulan pitämistä suussa ja käskyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti