torstai 25. elokuuta 2011

22. elokuuta. Peko -treenit

Olemme päättäneet Rontin kanssa kokeilla myös Pelastuskoiratoimintaa ja olemme nyt kahden kuukauden koeajalle, jonka jäljeen päätämme jatketaanko harrastusta vai mitä tehdään :)

Tänään oli tosiaan ensimmäiset treenit ja ajatuksena oli ottaa hieman hakua. Ihminen meni metsään naamiopressun alle piiloon ja ajatuksena oli lähteä kulkemaan siksakkia metsää pitkin kohti ihmistä ja katsotaan miten koira reagoi kun saa hajun ihmisestä. Ihmisen tuli kehua koiraa kun se lähestyi sitä ja lopuksi palkata namilla kun se tuli ihmisen luokse.
Rontti lähti tyylilleensä uskolliseen tapaan reippaasti juosten metsään, hetken kuluttua se sai hajun ja lähti sen perään ja löysi pressun, mutta sitten ku sieltä alta alkoi kuulua ääniä Rontti säikähti ihan hirveesti että mikä siellä oikein oli. Olin kyllä itse purskahtaa nauruun kun iso koira säikähtää noin :D No menin sitten itse piilossa olleen ihmisen luokse ja houkuttelimme yhdessä Ronttia katsomaan mikä siellä oikein oli. Lopulta Rontti tuli häntä heiluen syömään herkut ja taisi sitä hieman nolottaa koko tilanne :)

Otimme vielä seuraavan piston. Jossa uusi ihminen meni eri kohtaan piiloon. Lähdimme taas yhdessä kulkemaan maastoa pitkin, koira vapaana. Meni hetken aikaa ennen kuin Rontti sai hajusta kiinni, mutta löysi lopulta ihmisen eikä pelännyt tällä kertaa yhtään pressua tai mitä sen alla oikein oli :)

Mukavat treenit, odotetaan seuraavaa kertaa mitä silloin tapahtuu! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti