torstai 25. elokuuta 2011

21. elokuuta. Maasto treenit majalla

Tänään oli maasto treenit majalla, aiheena metsäjälki sekä esineruutu. Toiseksi viimeisiä pk- ryhmän treenejä viedään, nyt pitäis alkaa ottaa kaikki irti Riikasta :) Ensiksi käytiin tekemässä jäljet metsään, meidän jälki oli n. 100m pitkä, jotka sisälsi pari 40asteen kulmaa ja yhden 90asteen kulman vasemmalle. Nameja oli siellä täällä, mutta kulmissa joka askeleella.

Ensiksi kuitenkin esineruudun kimppuun. Nyt olin vihdoin ja viimein käynyt porukoilta tonkimassa muitakin esineitä kuin rukkasen. Tänään rukkanen oli siis poikotissa ja esineruutuun lensi free Willy valas (muovinen lelu), pehmoinen luuranko naamio sekä villasukka.
Treeni tehtiin samaan tyyliin kuin meidän edellinenkin. Eli ensiksi Riikka vei kaikki esineet ruutuun hetsaten niillä ennen heittämistä ruudun sisälle n 50m. Ajatuksena oli, että ensiksi laitetaan pistona Rontti viimeiseksi heitetylle esineelle, näin ollen se oli villasukka. Rontti juoksee suoraan sinne missä villasukka oli, mutta ei haista sitä ja kiertää ruudun reunaa pitkin tielle. Sieltä kutsun koiran ja lähetän sen uudestaan hieman erikohdasta kuitenkin niin etteä sen olisi pitänyt löytää villasukka, mutta sieltä löytyikin luuranko naamio. Hyvä kun jotain kuitenkin löytyi. Noh, sitten siirrytään ensimmäiseksi heitetyn esineen luokse, lähetys "esine". Rontti juoksee n. 50m ja kiertää vähän siellä sun täällä ja päättää käydä pissalla ruutuun, josta kiellän kovasti. Nyt sitten mennäänkin yhdessä etsimään free willyä ja kun näin itse sen ohjaan koiraa ottamaan sitä ja palkka kun ottaa sen suuhun.. huh huh.. kun on taas vaikeaa..
Viimeinen esine otetaan kuitenkin niin, että Riikka käy hetsaamassa sillä ja heittää sen uuteen paikkaan. Lähetän koiran ja nyt se vihdoin ja viimein löytyy! Olipas taas jotenkin vaikeet treenit.. Rontti meinaa keksiä näköjään aina kaikkee muuta tekemistä kun se esine ei löydykään helposti.
Riikka kehotti nyt meitä treenailemaan kapeita mutta syviä ruutuja (esim. 5mx60m) joissa esineet on päässä. Voisi tehdä myös niin, että kun esine on lentänyt ruutuun käyttää koiraa hieman kävelyllä ja tuo uudelleen ruudun etureunaan, jonka jälkeen vasta lähettää. Näin Rontti joutuisi käyttämään vähän enemmän aivonystyröitään.

Esineruutuun lähdössä

jaaaa.. ESINE

minnekäs se esine oikein jäi???

Sitten jäljen kimppuun. Lähetän koiran n. 1m päästä jäljen päästä, josta heti alkaa namit (eipä ne paljoa näytä taas kiinnostavan). Jälki etenee hyvää vauhtia ja koira jäljestää sen mallikkaasti. Kulmat menevät hyvin, 90asteen kulmassa Rontti varmistaa suunnan vähän kauempaa, mutta jatkaa hienosti oikeaan suuntaan jälkeä. Sittenpä jälki loppuikin, olisi voinut olla pidempi.. mutta ei se mitään.
Riikka neuvoi, että voisimme alkaa opetella keppejä ja mahdollisesti laittaa makupala kuppeja jäljelle, jotta siitä saisi vielä mielenkiintoisemman.

Treeneistä jäi kuitenkin hyvä fiilis vaikka esineruutu menikin miten meni, mutta jälki pelasti päivän :)

PS. Pahoittelen kun en ole ehtinyt tai saanut aikaseksi päivittää meidän blogia. Yritän nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja saada kirjoitettua tänne mahdollisimman pin treenien jälkeen. Näinpä treenitkin olisi paremmin muistissa. Muutamassa edillisessä tekstissa ei ole tämän vuoksi kovin paljoa tekstiä...

Kiitos Katjalle kuvista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti