perjantai 26. elokuuta 2011

24. elokuuta. TehoAvo -ryhmän treenit

Tänään treenailtiin taas vähän tunnaria, sekä oma valintaisena käännöksiä ja lopuksi yhteisenä paikallaolo.

Olimme viikon ajan Rontin kanssa kotona treenailtu vain tunnari kapulan pitämistä, kun se viimeksi meni ihan pirstaleiks. Tänään siis kokeiltiin tehdä samanlaisia treenejä kuin viimeks, nyt vain makupala oli minulla heti kädessä jotta olin valmis palkkaamaan rontin kun se ottaa kapulan suuhun, näin se ei ehtisi sitä puremaan.
Vein kapulan nurmikkoon piiloon peittäen sitä hieman jonka jälkeen vapautin koiran. Hieman haistelua ja kapula löytyi nurmesta, nyt äkkiä palkkaa suuhun ettei se ehdi purra sitä :D Näitä tehtiin muutamia kertoja ja ihan hyvin meni, muutamat hampaan jäljet kapula sai mutta ei läheskään niin pahoja kuin viimeksi.. Seuraavaksi laitettiin myös häiriökapuloita hiekalle, kuitenkin hieman sivumpaan missä oma kapula oli. Nyt Rontti joutui ihan kunnolla haistelemaan kapulan paikkaa, mutta hienosti se sieltä sitten löytyi, hyvä! Nyt vaan jatketaan treenailua kotona näillä samoilla ohjeilla.

Sitten seuraamista ja täyskäännöksiä. Tämän valitsin sen takia kun rontti ei viime treenien jälkeen ole hoksannut kääntää sitä pyllyä oikeaan paikkaan käännöksissä. Nyt sainkin neuvoksi hidastaa huomattavasti vauhtia ja juuri käännyttäessä sanoa "seuraa". Mitä ihmettä!? Rontti hokas heti ensimmäisella mitä piti tehdä ja käänsi hienosti pyllynsä oikeaan kohtaan sivulle.. vau.. Näitä tehtiin sekä niin että käännöksen jälkeen pysähdyttiin heti sekä jatkoimme matkaa muutaman askeleen, jonka jälkeen perusasentoon.
Jäipä kyllä hyvä mieli tästä treenistä kun se meni näin hyvin, ihan itse yllätyin miten rontti on tajunnut kääntää perseensä niin hyvin sivulle ja aina oikeaan asentoon. Enää ei tule niitä vinoja perusasentoja joita nähtiin vielä alkukesästä :)

Lopuksi vielä paikallaoloa... Koirat maahan ja itse n.20m päähän ja tällä kertaa menin itsekin ihan kauas. Yleensä jään korkeintaan 5m päähän koirasta, mutta nyt ajattelin kokeilla miten Rontti reakoi tähän. Hyvinhän se pysyi ja keskittyi hyvin. Välillä kävin palkkaamassa ja sitten viimeisillä sekunneilla tulee lonkkalepo. Tällä kertaa en käynyt korjaamassa sitä, Rontti pysyy hyvin paikallaan ja on edelleen aika hyvin keskittynyt. Pitää kokeilla ensi kerralla ettei palkkaisi niin paljoa, josko se joutuisi odottamaan enemmän jännityksessä eikä ottaisi lonkkalepoa?? saas nähdä... nyt pitää vaan ruveta testailee mikä siihen auttais, kun ei tuo etupalkkakaan aina tunnu vaikuttavan.. Seuraavan kerran onkin sitten ne möllit et siellä ei palkkailla yhtään :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti