torstai 25. elokuuta 2011

16. elokuuta. KesäToko -ryhmä

Tällä kertaa aloitimme ryhmä treenit häiriökontakti ja motivointi treenillä. Seuraavaksi otettiin aiheeksi noutaminen ja lopuksi oma valintaisena meillä oli jäävät liikkeet, seiso-maahan-istu.

Häiriötreenit aloitettiin niin, että koko ryhmä tuli kentälle ja muodostimme ympyrän. Ympyrässä oli leluja ja Katja ja Anne heiluttelivat niitä. Sitten jokaisen piti pujotella muuta koirakot, pitäen oma koira kontaktissa.
Rontti piti kontaktia yllättävän hyvin kun olimme paikallaan ja muuta kiersivät meidän ympärillä. Muutaman kerran jouduin huomauttamaan kun kontakti tippui, mutta kokonaisuudessaan treeni meni hyvin. Yritin palkkailla mahdollisimman paljon, jotta saisin rontin pitämään mielenkiintonsa.
Sitten liikkeessä kontaktin pitäminen ja muiden koirien ohittaminen. Tämäkin meni yllättävän hyvin, muutaman kerran jouduin huomauttamaan koiraa mutta se riitti. Kontakti pysyi hyvin ja muistin palkkailla tarpeeksi ja oikeissa kohdissa!

Sitten kapulan etsintään ja noutoa harjoittelemaan. Tämä on taas niitä liikkeitä joita ollaan vähän harjoiteltu. Näytimme aluksi miten olemme tätä tehneet eli koira istumaan ja kapulan anto suuhun käskyllä "ota". Sama myös niin että kapula on maassa ja koiran täytyy nostaa se sieltä. Muuta ei olla treenailtu kapulan kanssa sen takia ettei rontti alkaisi enempää puremaan sitä.
Kokeiltiin kuitenkin nyt liikkeessä kapulan pitämistä. Laitoin kapulan maahan josta Rontti ottisen ja lähdin itse menemään taakse päin. Rontti seurasi hyvin minua eikä purrut kapulaa, jee! Samalla Anne muistutti, että tulisi käyttää jotakin sanaa että koira päästää irti kapulasta. Meillä se sana tulee olemaan "irti", kun käytämme sitä monessa yhteydessä ja Rontti osaa sen jo. Kokeilimme tätä harjoitusta vielä muutamia kertoja ja kaikki onnistui hyvin, kun vielä itse muistaisi sen "irti" -käskyn sanoa :)
Kokeilimme vielä myös sellaista, että jätän koiran istumaan ja laitan kapulan meidän väliin ja sanon "ota" -käskyn, katsotaan mitä koira tekee. Rontti tajusi heti mitä piti tehdä! Näitä tehdään sitten jatkossa, jotta saadaan joskus tämä liike kondikseen.

Sitten jäävät liikkeet. Näytimme ensiksi Katjalle liikkeinä miten meillä ne sujuu. Kaikki liikkeet onnistuvat, mutta istumisessa joudun vartaloavulla hieman helpottamaan liikettä Rontille. Katjan kommenttikin oli, että liikkeet ovat ok, mutta koira voisi olla aktiivisemman näköinen. Tästä olen samaa sieltä, sillä Rontti katselee muualle, mutta pysyy paikallaan.
Neuvoksi Katja antoi, että voisimme leikkia istu-maahan-seiso -peliä jossa koira on koko ajan valppeillaan kun saa aina liikkeestä lelun palkaksi. Kokeillaan onko tästä meille apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti