torstai 25. elokuuta 2011

8. elokuuta. Pk-tottis ja esineruutu.

Tänään Haukkumajalla Pk-tottis treeneissä oli aiheena ilmoittautuminen, hyppy ja oma valintainen liike. Lopuksi käytiin tekemässä myös esineruutu harjoitus.

Ilmoittautuminen kuin tultaisiin kokeisiin. "Tuomari" (tällä kertaa Riikka) seisoo kentän laidassa, jonne koirakon pitää mennä ilmoittautumaan ja kertoa oma nimi, koiran rotu -ja nimi, tuomari toivottaa tervetulleeksi kokeeseen ja ohjaa koirakot oikeille paikoilleen. Tänään tämä ei ollut kuitenkaan niin virallista.
Menimme kontaktissa Riikan eteen, koira sivulle ja kättely. Ensimmäisellä kerralla Rontti meinaa innostua, mutta malttaa kuitenkin pysyä hienosti paikallaan. Tämä toistetaan muutamia kertoja ja lopuksi leikki palkaksi. Palkkasin myös välillä makupalalla, kun koira on hyvin paikallaan. Tämä liike meni kyllä yllättävän hyvin, siihen nähden miten Rontti aina reagoi ihmisiin.
Seuraavaks otettiin hyppyä. Ensiks yritin näyttää miten viimeksi treenattiin eli koiran kanssa yhdessä kohti estettä ja kun koira katsoo sitä, käsky "hyppy". Tämä ei tänään toiminutkaan vaan Rontti säntäs hypyn vierestä toiselle puolen. Kokeilimmekin sitten niin, että Riikka piti koiraa ja minä menin toiselle puolen hyppyä, kävin kopauttamassa estettä että Rontti tajuaa sen. Sitten Riikka päästi Rontin irti ja käsky "hyppy" ja leikkiä. Näitä tehdään useita kertoja, eikä koira kertaakaan mene esteen sivusta. Tässä tuntu että Rontti alkaa liikaa kuumua kun saa koko ajan patukan palkaksi, mutta jaksoi keskittyä kyllä ihan hyvin paria juoksu reissua lukuunottamatta. Sitten tehtiin myös niin, että Riikka oli toisella puolen hyppyä. Käsky "hyppy" ja Riikka palkkaa koiran, jonka jälkeen kutsun koiraa esteelle ja uusi hyppy. Onnistuu, mutta pari kertaa Rontti on niin innoissaan, että tulee esteen vierestä minun luokse. Parin hyvin suorituksen jälkeen, leikkiä ja autoon rauhoittumaan.

Seuraavaksi otimme oma valintaisen aiheen, jossa on ongelmia. Meillä tällä kertaa se oli paikallaolo. Tässä on ollut ongelmia nyt vähälle aikaa, kun rontti ottaa aina lonkkalevon kesken paikalla makuun eikä sitä kyllä muutenkaan tunnu kiinnostavan koko homma.
Nyt kokeilimme niin, että laitettiin narupallo aivan koiran jalkojen eteen. Itse laitoin sen vielä oikein hitaasti siihen, että koiralle saataisiin jännitys päälle. Menen vähän matkan päähän jonka jälkeen palaan koiran vierelle ja vapautan sen palloon. harjoituksen aikana Rontti keskittyy aivan eri tavalla, kun on jotain mitä odottaa ja tällä kertaa se oli pallo. Näitä tehtiin useampi kertoja, välillä palkkaus tapahtui eri kohdassa harjoitusta esim. kun olin mennyt n.15m päähän koirasta odottanut hetken ja vapauttanut kun Rontti on intensiivisesti mukana treenissä.

Lopuksi otettiin esineruutu polkemattomaan maastoon. Ensiksi hetsailtiin esineellä Ronttia ja Riikka vie sen n. 50m. Koiran lähetys niin että se on sivulle ja kädellä ohjaan sen katseen suoraan eteen päin minne haluan sen mennä etsimään esineen. Rontti irtoaa hyvin, juoksee suoraan esineen yli ja käy kaempana haistelemassa, jonka jälkeen palaa lähemmäs ja löytää esineen. Vielä kaksi saman tyylistä pistoa, esineet löytyvät ihan hyvin.
Vauhtia on taas hirvesti koko ruudun ajan, mutta sitä ei oikein riiseniltä voi karsia pois. Nyt vain nenän käyttö harjoituksia, kun Rontilla tahtoo olla ongelmana se ettei tajua laittaa sitä nokkaa maahan vaan juoksee hullunlailla sinne kohtaan minne se on katseella paikantanut esineen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti