torstai 25. elokuuta 2011

25. elokuuta. Peltojälki ja vähän tottista

Tänään aamulla ajattelin käydä tekemässä Rontille pellolle jäljen ja katsoa miten se menee. Jäljelle tuli mittaa n. 200m, jossa oli 90asteen käännöksiä kolme kappaletta. Jäljen annoin vanheta puolisen tuntia, nameja oli siellä täällä, ensimmäisessä käännöksessä niitä oli koko ajan ja seuraavissa vain käännöksen jälkeen. Lopuksi otimme pihassa vähän noutua, seuraamista täyskäännöksellä sekä luoksetuloa.

Meidän jäljestä ei ole koskaan tullut näin fiaskoa kuin nyt, Rontti jäljesti kunnolla ehkä 75m jäljestä. Pakko myöntää, mutta hermostuin kyllä aika pahasti koiralle ja itselleni. Rupesin lopuksi pohtimaan mistä tämä ois voinu johtua, enkä oikein osannu sanoa muuta siihen kuin, että ois vissiin pitäny lenkittää koiraa kunnolla ennen jälkeä. En usko että tämä ois johtunu siitä ettei olla ennen pellolle tehty jälkeä, sillä Rontti osaa ihan sata varmasti jäljestää.
Näh mutta itse jäljestykseen. Alku aloitettiin ihan normaalisti niin kuin ennenkin. Rauhoitin koiran jäljen päähän, lähetin koiran hieman vinosti jälkeä kohti ja noin metrin päästä siitä. Tästä se alkoi, Rontti rupesi vetämään ja pyöri jäljen molemmin puolin ihan hullunlailla. Ensimmäisen käännöksen jäljeen otin koiran sivulle ja lähetin sen uudestaan jäljelle. Sama jatkuu, aivan päätöä menoa! Jäljestämisessä ei ollut päätä eikä häntää, ajattelin jo että lopetan mutta halusin että lopetus ois tapahtunut silloin kun koira oikeesti jäljestää. Noh otin rontin uudestaan sivulle ja lähetin taas jäljelle. Sama jatkui ja kun Rontti meni syömään heiniä jäljen viereen sillon hermostuin ja otin koiran vähän topakammin sivulle ja kielsin tuosta. Lähetin sen jälleen jäljelle. Nyt se jäljesti jotenkin, mutta käännöksen tultua taas keskittyminen herpaantui ja Rontti meni pissille. Tästä hermostuin vielä enemmän ja otin karvoista rontin sivulle ja käskin uudelleen jäljelle. Nyt Rontti jäljesti normaaliin tapaan jäljen lopun. huh huh... olipa kyllä reissu, toivottavasti tämä ei tule toistumaan.

Lopuksi tottisteltiin vielä vähän, ettei treenit menis ihan pipariks. Aluksi noutoa, samaan malliin niin kuin ollaan harjoiteltu. Välillä kapulan nostoja maasta, istuen kapulan suuhun ottoja sekä ensimmäisen kerran harjoiteltiin koiran ollessa minun edessä kapulan pitämistä suussa. Tämä oli Rontista vaikeeta kun aina laitettua kapulan suuhun piti pylly nostaa ylös. Muutamia kertoja tämä onnistui kun palkkasin nopeasti niin, ettei Rontti ehtinyt nostaa pyllyä maasta. Lopuksi kokeilin vielä liikkeen omaisesti noutoa, eli  koira sivulle ja heitän kapulan, käsky "ota" ja Rontti haki kapulan ja toisen luokse ja päästi irti käskystä. Huippua, en ois uskonu et Rontti hakee edes kapulaa, mut hyvä näin :)
Luoksetuloja eli eteen tulemista. Nyt harjoiteltiin vaan edessä oloa ja liikkumista, käskyllä "tänne". Käsiavut on Rontille vielä todella tärkeät tässä sillä kokeilin saada rontin tulemaan eteeni vain antamalla käskyn niin se meinasi heti tulla sivulle. Joten nyt vain harjoitellaan eteen tulemista ja häivytellään pikku hiljaa käsiä pois. toistoja toistoja vaan...
Seuraamista ja täyskäännöksiä eiliseen tapaan. Nyt Rontti ei vaan oikein tajunnut kääntyä niin terävästi kuin eilen käännöstä tehtäessä. Lähdimme siis liikkeelle aina sivulta "seuraa" ja kun olin ajatellut kääntyä annoin uuden käskyn "seuraa", Rontti ei meinannut aluksi kääntyä mutta tajusi lopulta tulla sivulle ja jatkoimme matkaa. Teimme pari kertaa myös niin, että pysähdyimme heti käännyttyä. Ihan mukavasti meni, mutta huonommin kuin eilen, et eikun vaan lisää tätä.. :) Lopuksi vielä kivat pallo leikit seuraamisen ohella, hetsiä-seuraa-hetsiä-seuraa ja bileeet...

Illalla mennään vielä majalle viimeisiin pk-tottis treeneihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti