torstai 25. elokuuta 2011

10. elokuuta. TehoAvo -treenit

TehoAvo -ryhmällä treenailtiin taas vähän oman maun mukaan kun ei ollut kouluttajaa. Rontin kanssa otimme käännöksiä siihen tapaan kun edellisenä päivänä Anne neuvoi, sekä luoksetuloja. Aluksi myös paikallaolo.

Paikallaolo menee taas samaan tapaan kuin ennenkin. Yritän palkkailla kehuin ja makupalalla mahdollisimman paljon Ronttia ettei se ehtisi kyllästyä ja olisi aktiivisen näköinen. Huomautan jos tulee lonkkalepo, yllättävää se tulee jonka jälkeen koira nousee nopeasti ylös ja ohjaan kädellä sen uudestaan maahan. Yleensä jos Rontti ottaa yhdenkin lonkkalevon niin tuntuu että koko liike hajoaa, eikä sitä kiinnosta sen jälkeen varsinkaan olla kontaktissa. Noh, mutta tätä liikettä harjoitellaan lähes joka treenissä et eiköhänse jossain vaiheessa onnistu. Jotain positiivista kuitenkin pitää ajatella, Rontti ei ole koskaan lähtenyt paikallaolon aikana minnekään tai noussut :)

Sitten käännöksiä. Vasemmalle ja oikealle käännöksiä otetaan niin, että pysähdytään kääntymisen jälkeen sekä niin että liike jatkuu. Nämä onnistuvat hyvin, välillä täytyy kuitenkin hieman makupalalla ohjata. Mutta seuraaminen on hyvää!
Täyskäännökset tuntuu vaikeilta! Rontti ei tajua yhtään takapuolen paikkaansa, yritettään kuitenkin tehdä liikkeet niin että ohjaan sen makupalalla kääntymään ympäri jonka jälkeen liike pysähtyy. Lopuksi leikkiä.

Viimeiseksi otetaan luoksetuloja. Aluksi ihan muutaman metrin päästä "tänne" -käskyllä ja kun koira tulee eteen palkkaan namilla, mutta jos rontti jää liian kauas minusta pyydän sitä korjaamaan. Nämä onnistuvat hyvin, joten pidennetään matkaa. Pidemmältäkin matkalta liike onnistuu kun ohjaan koiran paikalleen. Rontti tarvitsee vielä käsiavut, mutta pitää alkaa pikku hiljaa häivyttää niitä.
Lopuksi vielä vauhti luoksetulo ja leikkien pois kentältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti