keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

19. heinäkuuta. Kesä Tokoryhmä 2. harjoitukset

Tällä kertaa aiheena oli aluksi kehääntulotarkastus, luoksepäästävyys, paikallaolo, sekä uutena istu-seiso-maahan. Kertailtiin myös viime kertaisia aiheita ja mitä on harjoiteltu sen suhteen kuluvalla viikolla.

Kehääntulotarkastus meni hyvin, Rontti taas tyypilliseen tapaan innostui kun joku "kopeltaa" sitä. Kuitenkin ihan ok suoriuduttiin tästä. Luoksepäästävyys meni vähän samaa rataa. Aluksi Katja tuli vain Rontin lähelle, jonka jälkeen silitteli sitä niin kauan että se vähän niin kuin kyllästyi koko touhuun ja oli vaan paikallaan. Tällaista harjoitusta pitäs oikeestaan tehdä enemmän, koska näyttää siltä että Rontti innostuu aina näistä hetkellisistä lähestymisistä eikä sitten viitsi enempää alkaa riehumaan kun huomaa ettei tässä mitään tapahdukaan.
Mutta sitten paikallaanolo, joka on aina ennen mennyt hyvin, koira ei hievahdakaan minnekään. Tällä kertaa Rontti jaksoi hetken olla maassa, mutta sitten tuli lonkkalepo ja vaihdeltiin välillä puoltakin. Häiriötä oli myös ihan mukavasti kun hallissa oltiin, mutta silti. Koira ei noussut tai muuta mutta kovin ihmeellistä oli ettei se jaksanut olla normaalissa asennossa kuin hetken. Palkkailin kuitenkin 10-30sek välein vaikka oli se lonkkalepo. Juuh.. no katsellaan miten seuraavalla kerralla menee ja mietitään sit mitä tehdä jos tämä jatkuu.

Ensimmäisellä kierroksella kertailtiin vanhaa ja näytettiin mitä ollaan viikon aikana tehty. Näytimme peruuttamista, sivulle tuloa ja seuraamiseen lähtemistä. Seuraaminen menee hyvin, jess! Peruuttamis harjoituksia ja sivulle tulo harjoituksia makupalan avulla tehdään vielä, jotta saadaan peräpuoli tulemaan nopeammin sivulle.

Toisella kierroksella näytettiin seisomista, istumista ja maahan menoa liikkeestä. Näytettiin vähän miten ollaan treenailtu; seuraamisesta tai kontaktista liikkeelle lähtö ja sitten "seiso","istu" tai "maahan"-käsky. Onnistuu aika mallikkaasti. Nyt vain aletaan treenailee pitkä kestoisuutta. Liikkeelle ja käsky, sitten itse liikuskelen koiran etupuolella. Palkkaus vaihdellen namilla, lelulla, vierestä, edestä. Sitten otettiin muutama hyppy, kun niitä ei olla pitkään pitkään aikaan otettu. Ronttia aluksi muistuteltiin mikäs homman nimi oli (namilla), jonka jälkeen pallo hypyn toiselle puolen ja käsky "hyppy" ja leikkiä. Lopuksi otettiin vielä meille niin hankala häiriökontakti. Anne heilui vieressä lelun kanssa ja ilman. Jouduin muutamia kertoja muistuttelemaan hihnalla mitä oltiin tekemässä ja paljon palkkausta joka muutaman sekunnin välein kun koira vaan oli kontaktissa. Loppujen lopuksi tämä treeni taas meni paremmin kuin ennen.

Mukavat oli treenit Ronttikin oli tosi tosi motivoitunut ja itselläni myös mukava fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti