sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

29.heinäkuuta. Tottista.

Tänään ajattelin treenailla ilman makupalaa, joten tulossa oli aika intensiivinen treeni. Aiheena oli kontakti ja seuraaminen.

Kontaktia oli tarkoitus treenailla Riikan antamin neuvoin. Ennen olen palkannut pelkällä makupalalla ja lopuksi lelulla. Viime treeneissä, Rontti oli jotenkin kyllästynyt kontakti treeniin. Piti kyllä kontaktia mutta se oli vähän sen oloinen että "hoh hoi, pitääpä tässä kattoo nyt tota mammaa ku niin se haluu". Nyt tein treenistä mielenkiintoisemman. Palkasin lelulla joka kontaktin jälkee ja yritin tehtä kontakteistä eri pituisia (muutamasta sekunnista- 1min). Näin Rontti ei koskaan tiennyt milloin palkka oikein tuli ja mistä se tuli ja mikä lelu sieltä nyt lentää (pallo vai patukka).
Tämä treeni kyllä kannatti, muutenkin varmaan jatkossa pitää treenailla enemmän lelun kanssa kun Rontti syttyy siitä niin paljon enemmän (treeneistä ei tällöin kyllä pidä tehdä sit niin pitkiä). Rontti oli koko ajan "jännät housussa", kun se ei tienny millon se palkka tulee. Kontakti ei tippunut kertaakaan, vaikka tiellä ajoi pari autoakin treenin aikana. Hyvän kontaktin jälkeen leikittiin hieman ja sitten uusi kontakti. Näitä tehtiin ehkä 7kertaa. Oikein hyvin meni kyllä tämä harjoitus.

Sitten kontaktin jälkeen oli hyvä ottaa vähän seuraamista. Tämä treeni tehtiin samaan tyyliin kuin edellisen päivän seuraamiset eli hetsailua, jonka jälkeen "seuraa", pätkä seuraamista ja uusi hetsaus, "seuraa", pätkä seuraamista ja palkka. Näitä tehtiin eri mittaisia pätkiä, myös vain muutaman askeleen pätkiä ja pidempiä. Tämä taas onnistui niin kuin eilen eli tosi hyvin. Vaikka hetsauksen jälkeen Rontti saattoi jäädä kauemmas kun lähdin "seuraa" käskyn jälkeen kävelemään se tuli hyvin omalle paikalleen ja seuraaminen oli hyvää eikä katsekontakti pudonnut kertaakaan. Sitten bileet!!!

Hyvä mieli jäi varmasti molemmille treeneistä, näitä siis lisää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti