sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

28.heinäkuuta. Pk-tottis treenit

Tänään treeneissä oli aiheena viime harjoituksissa harjoiteltuja vaikeita asioita (meillä siis istuminen ja häiriökontakti), sekä yhteisenä aiheena seuraaminen, nopea tempoinen sellainen.

Ensiks otettiin häiriäkontakti treeni. Riikka heitteli avainnippua ilmaan, pyöri meidän ympärillä ja tuli myös lähelle. Harjoitus meni taas paljon paremmin kuin viimeksi. Muutaman kerran jouduin hihnalla muistuttamaan mikä oli homman nimi, muuten meni hyvin. Palkkailin makupalalla usein.
Sitten istumista. Tätä treenailtiin vapaan liikkeen yhteydessä. "Mennään" käskyllä liikkeelle josta "istu", jonka jälkeen palkka. Muutaman kerran pyörin koiran edessä ennen palkkausta. Ongelmana tässä oli se kun Rontti yrittää tarjota istumisen sijaan sivulle tuloa, tässä harjoituksessa tätä tapahtui vain kerran. Joten jotain edistystä on tapahtunut. Nyt pitäis treenailla istumista niin, että palkka tulee välittömästi kun koiran pylly on maassa. Näin istumistakin voisi saada nopeammaksi. Lopuksi leikkimiset ja autoon.

Toisella kierroksella treenailtiin seuraamista. Tarkoituksena oli saada aikaan harjoutus joka ei "keskeytyisi" kertaakaan. Palkkana käytettiin vaan lelua/patukkaa. Ensiks hetsailua (tässä koiran ei pitäny purra patukkaan, mut Rontti oli pari kertaa liian nopee ja ohjaaja aivan liian hidas!) No sitten kun onnistuttiin hetsauksen jälkeen "seuraa" (palkka rinnan kohdalla) seuraamista n. 5m, jonka jälkeen taas hetsausta ja "seuraa" nyt hieman pidempi matka seuraamista ja palkkaus patukalla + leikkiä. Tätä toistettiin muutamia kertoja. Rontti oli kyllä koko treenin ajan tosi motivoitunut ja harjoitus onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Seuraavalla kerralla vaan pitää patukka laittaa piiloon, kun Rontille ei ole mitään hyötyä siitä kun se on "esillä". Sitten hyvä leikit ja autoon, Rontti tyypillisesti kantaa patukan autoon niin ylpeänä kun on voittanut sen :D Hyvä poika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti